MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Θολώνουν τα νερά για ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

«Λογιστικά τρικ» φαίνεται πως εφαρμόζει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τις δύο εταιρίες ύδρευσης
 
«Λογιστικά τρικ» φαίνεται πως εφαρμόζει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τις εταιρείες ύδρευσης ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, που με δικαστικές αποφάσεις έχουν επιστρέψει στο Δημόσιο.
 
Οι δύο επιχειρήσεις είχαν ενταχθεί στο Υπερταμείο για αποκρατικοποίηση, ωστόσο η Ελληνική Δικαιοσύνη έκρινε, ορθά, ότι δεν μπορούν να πουληθούν, καθώς πρόκειται για δημόσιο αγαθό.
 

Τι προβλέπει η «Διακήρυξη των Αθηνών» που υπογράψαμε με την Τουρκία

Τις συνεχείς εποικοδομητικές και ουσιαστικές διαβουλεύσεις με βάση τον Πολιτικό Διάλογο σε θέματα αμοιβαίου συμφέροντος, τις διερευνητικές/ Διαβουλευτικές συνομιλίες, την Θετική Ατζέντα, στο πλαίσιο του ενισχυμένου Κοινού Σχεδίου Δράσης, τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, για την εξάλειψη αδικαιολόγητων πηγών έντασης, καθώς και των κινδύνων που απορρέουν από αυτές, προβλέπει μεταξύ άλλων η Διακήρυξη των Αθηνών Περί Σχέσεων Φιλίας και Καλής Γειτονίας που υπέγραψαν σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγιπ Ερντογάν.