MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Θανάσιμος κυνισμός στα εθνικά θέματα και η σαπίλα που αποκάλυψαν τα Τέμπη-Μανώλης Κοττάκης

Η «ομίχλη» των ελληνοτουρκικών, η Τουρκία που ξέρει τι θέλει και η Ελλάδα που αμφιταλαντεύεται για το τι θα δώσει, η σαστισμένη ελληνική κοινή γνώμη κι ένας ΥΠΕΞ που επί της ουσίας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατηγορηθεί για εσχάτη προδοσία…

Ο Μανώλης Κοττάκης ,διευθυντής της ιστορικής εφημερίδας ΕΣΤΙΑ, μιλά στο militaire channel για τα εθνικά θέματα, τα ελληνοτουρκικά, τον κυνισμό που έχει επικρατήσει όταν μιλάμε γι΄ αυτά τα θέματα, τη συμφωνία των Πρεσπών που «σύντομα η κυβέρνηση της ΝΔ θα βρει μπροστά της» και η « σαπίλα της Ελληνικής Δημοκρατίας » που καθρεφτίστηκε στο έγκλημα των Τεμπών.

Έκθεση-φωτιά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

«Βόμβες» για αστυνομική βία, ναυάγιο στην Πύλο, Predator και διαφθορά.
 
Σοβαρές υποθέσεις παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όχι μόνο διαπιστώνει η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Στο εισαγωγικό κείμενο σημειώνεται ότι υπάρχουν αξιόπιστες αναφορές για «σκληρή, απάνθρωπη ή υποτιμητική μεταχείριση ή τιμωρία κρατουμένων, μεταναστών και αιτούντων άσυλο από της αρχές», για «εγκλήματα που αφορούν τη στόχευση μελών φυλετικών ή εθνικών μειονοτήτων», για «εγκλήματα που αφορούν σε βία ή απειλές βίας κατά λεσβιών, γκέι, διεμφυλικών, τρανς, queer ή intersex ατόμων».