MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Νέα ευρήματα για την Τουρκία ως κόμβο του διεθνούς λαθρεμπορίου ναρκωτικών

Του Κώστα Ράπτη

Φαντάζει ως μία απλή είδηση του αστυνομικού δελτίου στην πραγματικότητα όμως μαρτυρεί πολλά για τη δομή της εξουσίας στη γείτονα Τουρκία και για τη θέση της στον παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας.

Οι σαουδαραβικές τελωνειακές αρχές κατέσχεσαν περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια χάπια Captagon, κρυμμένα σε φορτίο προερχόμενο από το τουρκικό λιμάνι της Αλεξανδρέττας, όπως δημοσίευσε χθες η Saudi Gazette.

Τα παράνομα σκευάσματα ανακαλύφθηκαν μέσω ακτίνων Χ κρυμμένα σε γούνινα ενδύματα. όπως ανέφερε το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων ο Υφυπουργός Aσφαλείας Muhammad Al-Naeem, οι φερόμενοι ως παραλήπτες φορτίο συνελήφθησαν. Συνολικά, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν κατασχεθεί περισσότερα από 12,5 εκατομμύρια χάπια με προέλευση την Αλεξανδρέττα.

Οι τουρκόφιλοι

Πιστέψουν ή δεν πιστέψουν οι Τούρκοι στο ότι τους ανήκει το μισό Αιγαίο, δεν θα καταφέρουν ποτέ ξανά να μας υποδουλώσουν – με εξαίρεση αυτού του είδους τα υποδουλωμένα μυαλά που μας δημιουργούν κυριολεκτικά απέχθεια. Το γεγονός δε ότι, ο συγγραφέας θαυμάζει ύπουλα το δικτάτορα της γειτονικής χώρας που καταρρέει οικονομικά, μεταξύ άλλων ως αποτέλεσμα των δολοφονικών πολέμων που διεξάγει, είναι αρκετό για να τον χαρακτηρίσει – ελπίζοντας πως όσο και αν προσπαθεί, δεν θα καταφέρει να χειραγωγήσει κανέναν Έλληνα..