MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Ράπισμα της Eurostat στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη!

Η Ελλάδα στον πάτο της ευρωπαϊκής λίστας για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Πήραμε κάτω από τη βάση στην εξάλειψη της φτώχειας και την αξιοπρεπή εργασία
 
Ακόμα μία αρνητική πρωτιά καταγράφει η χώρα μας και μάλιστα με στοιχεία της ίδιας της Κομισιόν, τα οποία δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση. Η Ελλάδα στην έρευνα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) παρουσιάζεται ουραγός στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης της Ε.Ε. και, όπως φαίνεται, η μοναδική πρωτιά που έχει η χώρα μας είναι στην κυβερνητική προπαγάνδα και την κοροϊδία προς τους πολίτες της.
 

Η Τουρκία υπέβαλλε αίτηση για ένταξη στους BRICS!

Μία ακόμη πρόκληση
 
Πρωτοφανής πρόκληση της Τουρκίας στην Δύση, που συνεχίζει να την προστατεύει και να την κρατά ακόμα και εντός ΝΑΤΟ!
 
Η Τουρκία ζήτησε επίσημα να ενταχθεί στην ομάδα BRICS, της οποίας ηγούνται η Ρωσία και η Κίνα, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει την παγκόσμια επιρροή της και να σφυρηλατήσει νέους δεσμούς, πέρα ​​από τους παραδοσιακούς δυτικούς συμμάχους της.
 

Η απο-δολαριοποίηση ο δρόμος προς την παγκόσμια οικονομική ελευθερία

pixabay / Tumisu
Freepen.gr -
Η οπλοποίηση του δολαρίου από τις ΗΠΑ γυρίζει μπούμερανγκ, καθώς οι BRICS και ο ευρύτερος αναπτυσσόμενος κόσμος απομακρύνονται από το εμπόριο και τα χαρτοφυλάκια που βασίζονται στο δολάριο, γράφει η εφημερίδα «The Asia Times» σε άρθρο του Jan Krikke.

Οι οικονομικές και χρηματοπιστωτικές κυρώσεις συχνά γυρίζουν μπούμερανγκ. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η οπλοποίηση του δολαρίου κατά της Ρωσίας. Το μέτρο πυροδότησε ένα παγκόσμιο κίνημα για την απο-δολαριοποίηση, το αντίθετο από τη στρατηγική πρόθεση της τιμωρητικής κίνησης.