MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Ως «πλημμέλημα» κρίθηκε από το δικαστήριο η απάτη της λίστας Λαγκάρντ - Τελικά υπάρχει δικαιοσύνη;

ΕΝΟΧΟΣ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΟΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΙΚ Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 

Ενοχος κατά πλειοψηφία για νόθευση εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος κρίθηκε από το Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είναι πλέον αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και πέντε χρόνια. 

Σύμφωνα με την πλειοψηφούσα άποψη είχε σκοπό να διαφυλάξει την πολιτική του εικόνα και δεν απεδείχθει ζημιά του δημοσίου για αυτό και κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της απιστίας. 

Συναντήσεις Μέρκελ-Σαμαρά vs Μέρκελ-Τσίπρα. Επιτέλους Κυβέρνηση που έδωσε μαθήματα διπλωματίας!

netakias

«Ἀλώπηξ λιμώττουσα, ὡς ἐθεάσατο ἀπό τινος ἀναδενδράδος βότρυας κρεμαμένους,»

Οι διπλωματικές αβρότητες της συνάντησης Ανγκελας Μέρκελ και Αλέξη Τσίπρα, παραποιήθηκαν από την μονταζιέρα σε «καλως ηρθατε στο μνημόνιο», όπως κάθε αλεπού που τα κάνει κρεμαστάρια.

Η χώρα επιτέλους αποκτά πάλι την ταυτότητα που της είχαν αφαιρέσει οι υποτακτικοί και υποτελείς αρχιερείς της διαπλοκής, του ξεπουλήματος και της «παράδοσης της χώρας» στο έλεος των αρπακτικών.

Ο Α.Τσίπρας δεν μάσησε: Μίλησε για ναζισμό και Γ' Ράιχ μέσα στη Γερμανική Καγκελαρία - Τι κέρδισε από τη συνάντηση με Α.Μέρκελ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Πέντε ώρες διήρκησε το δείπνο εργασίας μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της Άνγκελα Μέρκελ στη Γερμανική Καγκελαρία, αλλά και από τις δύο πλευρές δίδονται πληροφορίες με το σταγονόμετρο για το τι ειπώθηκε και ποιες αποφάσεις ενδεχομένως ελήφθησαν. Η ελληνική πλευρά πάντως φέρεται να αποτιμά θετικά τη χθεσινή συνάντηση, αλλά κρατά χαμηλούς τόνους μέχρι να υπάρξουν και απτά αποτελέσματα.