MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Βαρβιτσιώτης: «Ο συσχετισμός με κανόνια & αεροπλάνα δεν είναι πάντα υπέρ μας» – «Δεν ακυρώνονται οι Πρέσπες!»

Τη σημασία της τήρησης της νομιμότητας και του διεθνούς δικαίου στον τρόπο αντιμετώπισης της Τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση του Κ. Βελόπουλου, ο υπουργός τόνισε πως η επίκληση της διεθνούς διπλωματίας και του Δικαίου είναι επιβεβλημένη επειδή ο συσχετισμός δυνάμεων στη χρήση όπλων δεν είναι πάντα προς όφελος της χώρας μας. «Πρέπει να χρησιμοποιούμε τη διεθνή διπλωματία και το δίκαιο γιατί δεν αρκούν πάντοτε τα κανόνια, τα υποβρύχια τα αεροπλάνα και δεν είναι πάντοτε δυστυχώς στο δικό μας όφελος οι αριθμητικοί συσχετισμοί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ν. Λυγερός: Τεράστιες εξελίξεις στην ΑΟΖ του Ελληνισμού

Ν. Λυγερός: Τεράστιες εξελίξεις στην ΑΟΖ του Ελληνισμού. Galerie Δημιουργών


22 Σεπ 2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις,  Κοιτάσματα

Κολοσσιαίο το «τεμάχιο 7»της κυπριακής ΑΟZ: Ίσως πενταπλάσιο του αιγυπτιακού ZOHR!

Όλα εξηγούνται πλέον. Η Άγκυρα βρίσκεται πλέον στριμωγμένη λόγω των ενεργειακών εξελίξεων στην Α. Μεσόγειο. Τα αδέρφια μας στην Κύπρο με διπλωματικές κινήσεις και με γεωστρατηγικές συμφωνίες, εγκλωβίζουν την Τουρκία μια για πάντα. 

Ο Ερντογάν σίγουρα θα παίξει όλα τα χαρτιά του, όμως οι μεγάλες δυνάμεις, δεν πρόκειται να του κάνουν κάποιο δώρο στα οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ. 

Όλα δείχνουν πως η Κύπρος βρίσκεται σε ένα στάδιο κατακόρυφης αναβάθμισης οικονομικά, γεωπολιτικά και στρατιωτικά. Η Κύπρος έχει αναβαθμιστεί και στο άμεσο μέλλον αναμένεται να αποτελέσει το ενεργειακό κέντρο του πλανήτη. 

Τα κοιτάσματα που έχουν βρεθεί και η δημιουργία της ισχυρής τριμερούς Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, υπό την «ομπρέλα» των ΗΠΑ, λόγω του αγωγού EastMed σηματοδοτούν μια γεωπολιτική ισχυροποίηση της περιοχής. 

Η νέα τάξη πραγμάτων

Δημιουργείται με τη συμβολή της παγκοσμιοποίησης, ένα νέο σύστημα δύο τάξεων, όπου στην εισοδηματικά κατώτερη θα ανήκει πλέον το 80% του πληθυσμού – το οποίο θα είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθεί εάν δεν δημιουργηθούν πολυπολιτισμικές, μη συνεκτικές κοινωνίες με τη βοήθεια της μαζικής μετανάστευσης. Με δεδομένο δε το ότι, έτσι θα επιλυθεί ταυτόχρονα και το δημογραφικό πρόβλημα της Ευρώπης, το οποίο είναι τεράστιο, μαζί με τη διατήρηση των μισθών σε ανταγωνιστικά επίπεδα με τις αναπτυσσόμενες οικονομίες, ειδικά με την Κίνα, είναι ξεκάθαρες οι αιτίες, για τις οποίες οι ελίτ προωθούν τη μετανάστευση – καθώς επίσης τι επιδιώκουν, όταν χαρακτηρίζουν τα πατριωτικά κινήματα λαϊκιστικά, εθνικιστικά, ακροδεξιά, φασιστικά κοκ.