MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Το τρίτο μνημόσυνο του δημοψηφίσματος

Μετά τη νέα οδυνηρή συμφωνία με τους πιστωτές, έχουν πέσει πια οριστικά οι «τίτλοι τέλους» στην Ελλάδα, με καινούργια αφετηρία την παλαιότερη επιδεινωμένη: μία οδύνη δίχως τέλος.

Άποψη

Ακριβώς τρία χρόνια μετά την πρωτοφανή κυβίστηση και τη χαμένη τιμή της «αριστεράς» που αποτελούσε το ύστατο ανάχωμα των Πολιτών, υπό τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην Ελλάδα, είναι προφανώς κάτι περισσότερο από δύσκολο να αμυνθεί η ελληνική κοινωνία απέναντι στην σφοδρή επίθεση που δέχεται – με όπλα αιχμής την πολιτική λιτότητας και τα εξοντωτικά μνημόνια, όπου οι δανειστές εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις αδυναμίες της πατρίδας μας λόγω της υπερχρέωσης της, των θεσμικών της ελλειμμάτων, της πολιτικής διαφθοράς και ανικανότητας, του κομματικού κράτους, του ενδοτισμού, της γεωπολιτικής της ανασφάλειας κοκ.

Προεδρευόμενη κοινοβουλευτική ολιγαρχία

H όλη υπόθεση του χειρισμού του Σκοπιανού από την πολιτική ελίτ της χώρας μας, ανέδειξε κατά τον καλλίτερο τρόπο τον χαρακτήρα του πολιτεύματός μας – το οποίο, κατά τη γνώμη μου, ουδεμία σχέση έχει με τη Δημοκρατία.

Επικαιρότητα

Το επίπεδο των αναγνωστών μας και γενικότερα ενός μεγάλου αριθμού Ελλήνων που δυστυχώς δεν προβάλλονται ή/και αποφεύγουν να συμμετέχουν στα κοινά, επειδή γνωρίζουν πολύ καλά πόσο βρώμικο είναι το κομματικό-πελατειακό κράτος και δεν θέλουν να λερώσουν τα χέρια τους (ανάλυση), φαίνεται από την κατωτέρω επιστολή που λάβαμε – για την οποία ευχαριστούμε δημόσια το συγγραφέα της, ελπίζοντας να χρησιμεύσει ως το ξεκίνημα ενός εποικοδομητικού δημοσίου διαλόγου σε σχέση με το νούμερο ένα πρόβλημα της Ελλάδας: με το πολίτευμα της.