MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Brexit: Πέρασε… πανηγυρικά το νομοσχέδιο για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ ( των Γερμανών )

Με 358 ψήφους υπέρ και 234 κατά – Ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την ολοκλήρωση της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Ιανουαρίου 2020

Με άνετη πλειοψηφία 124 ψήφων εγκρίθηκε επί της αρχής από τη Βουλή των Κοινοτήτων το νομοσχέδιο για τη Συμφωνία Αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ. Πλέον, ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση και ολοκλήρωση του Brexit στις 31 Ιανουαρίου 2020.

Ελλάδα και προστάτες… Πολιτική κανονιοφόρων, αποκλεισμοί, πείνα, εξευτελισμοί

Μετά την δολοφονία του Καποδίστρια και τον εμφύλιο πόλεμο που ακολούθησε, οι μεγάλες δυνάμεις επενέβησαν και πάλι, επιλέγοντας τον μονάρχη της Ελλάδας, τον πολιτικά ακίνδυνο πρίγκιπα της Βαυαρίας, Όθωνα. Από το 1832 που ανέλαβε την εξουσία στην Ελλάδα, ο Όθωνας επιχείρησε να ισορροπήσει μεταξύ των πολιτικών των τριών, κυρίως, «προστάτιδων» δυνάμεων, εκμεταλλευόμενος τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς και βασιζόμενος στα εν Ελλάδι ενεργούμενα των δυνάμεων αυτών, τους εκπροσώπους των τριών ξενικών κομμάτων.

Η προσφυγή στη Χάγη και η μπάλα στην εξέδρα

Τις τελευταίες ημέρες ακούμε από στόματα καθιερωμένων πολιτικών βαρύγδουπες δηλώσεις, ότι η μοναδική λύση για την οριστική επίλυση των Ελληνο-Τουρκικών διαφορών είναι η προσφυγή μας στο Δικαστήριο της Χάγης.

Του Στέλιου Φενέκου
υποναυάρχου ε.α.
προέδρου Κοινωνίας Αξιών 

Και φυσικά στους μονολόγους τους, κανείς δεν τους ρώτησε πως ακριβώς θα προσφύγουμε στο ΔΔΧ, από την στιγμή που όχι μόνο δε αναγνωρίζει την δικαιοδοσία του η Τουρκία, αλλά δεν υπογράφει και συνυποσχετικό για την προσφυγή, όπως είναι προϋπόθεση για να δικάσει επί της ουσίας το Δικαστήριο.

Ο προϋπολογισμός της αποικίας χρέους (α)

Εάν δεν αυξηθεί το ΠΔΕ στα 10 εκ. € για να τονωθεί η ζήτηση, να μειωθεί η ανεργία και να δοθεί ώθηση στον ιδιωτικό τομέα, καθώς επίσης εάν δεν μειωθούν δραστικά οι φόροι, η Ελλάδα θα βαδίζει από το κακό στο χειρότερο. Ο προϋπολογισμός δεν δίνει καμία προοπτική στη χώρα – ενώ στηρίζεται κυρίως στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και στη δήμευση της ιδιωτικής. Δηλαδή, στην αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος της Ελλάδας που συνεχίζει να παραμένει ανοχύρωτη.

Εισήγηση
Ο προϋπολογισμός δεν έχει κανένα πολιτικό όραμα και κανέναν οικονομικό σχεδιασμό, αποτελώντας μόνο ένα διαχειριστικό εργαλείο για τον έλεγχο των εισπράξεων. Δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου από τον προϋπολογισμό του διαχειριστή μίας πολυκατοικίας – ενώ δεν αλλάζει το αναποτελεσματικό οικονομικό μας μοντέλο που συνεχίζει να στηρίζεται στη διαπλοκή, στη διαφθορά και στην κομματική αναλγησία. 

Καζάκης: Τη χώρα κυβερνάει το οργανωμένο έγκλημα του Λευκού Κολάρου

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση της οικονομίας ο Δ. Καζάκης πρόεδρος του ΕΠΑΜ στο Γ. Τράγκα. Αρχικά μίλησε για το ξεπούλημα που συνεχίζει να γίνεται στη χώρα καθώς όπως είπε σήμερα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αποκρατικοποιήσεις ή ιδιωτικοποιήσεις αλλά εκποιήσεις. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η εταιρία που πήρε τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια ξεκίνησε με μια εταιρία ειδικού σκοπού με μετοχικό κεφάλαιο 28.000€ και στη συνέχεια με δάνεια άνω του ενός δισ. από της ελληνικές τράπεζες εξαγόρασε τα αεροδρόμια.