MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

«Μπλόκο» στις ελληνικές καταθέσεις σε 58 χώρες

Σφίγγει ο κλοιός για Έλληνες που διαθέτουν καταθέσεις, μετοχές και εισπράττουν εισοδήματα στο εξωτερικό που δεν τα δηλώνουν.
Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα λάβει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα τα σχετικά στοιχεία από 58 χώρες στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής πληροφοριών φορολογικού ενδιαφέροντος του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Συγκλονιστικός ο Μάζης για το Σκοπιανό: Κίνδυνος τετελεσμένων, εξαιρετικά οδυνηρών για την Ελλάδα

Συγκλονιστικός ο Μάζης για το Σκοπιανό: Κίνδυνος τετελεσμένων, εξαιρετικά οδυνηρών για την Ελλάδα

Συγκλονιστική ήταν η ανάλυση του καθηγητή Ιωάννη Μάζη για τις συνέπειες στην Ελλάδα, της συμφωνίας με τα Σκόπια.

Οπως είπε ο καθηγητής, στην εκπομπή «Ξυπνάμε μαζί» στο «Epsilon», υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν τετελεσμένα που θα είναι εξαιρετικά οδυνηρά για τη χώρα μας.

Οπως εξήγησε:

«Η διαδικασία από δω και πέρα, θα φθάσει μέχρι τον Δεκέμβριο και υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν τετελεσμένα που θα είναι εξαιρετικά οδυνηρά για τη χώρα μας.

Απόφαση του Αρείου Πάγου μπλοκάρει ως παράνομη την συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας στα Σκόπια

Γράφει: Πέτρος Αναστασίου

Απόφαση-βόμβα του Αρείου Πάγου, η οποία αδειάζει την κυβέρνηση για το Σκοπιανό, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.Σύμφωνα με την απόφαση το ανώτατο δικαστήριο της χώρας κρίνει πως «δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος και κατά συνέπεια μακεδονικός πολιτισμός και μακεδονική γλώσσα». Ωστόσο, η κυβέρνηση με τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ παραβιάζει την απόφαση της Δικαιοσύνης και τα «βαφτίζει» ως υπαρκτά και τα εκχωρεί στη γειτονική χώρα!