MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΝΕΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΟΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ

Ο φιλελευθερισμός θεοποιεί το άτομο ανάλογα με την οικονομική του δύναμη, ο κομμουνισμός την κοινωνική τάξη και η νεοαριστερά τις μειονότητες.

Σήμερα, η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση θεοποιεί το παγκόσμιο άτομο ανάλογα με την οικονομική του δύναμη.

Και επειδή η παγκοσμιοποίηση έχει ανάγκη τις μειονότητες για να διαλύσει τα εθνικά κράτη, νεοαριστερά και παγκοσμιοποίηση ταυτίζονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Μέθοδοι προπαγάνδας και υπονόμευσης

Ο Yuri Bezmenov (alias Tomas Schuman), ένας πρώην σοβιετικός υπονομευτής της KGB, εξηγεί λεπτομερώς τις τεχνικές που χρησιμοποιεί η KGB για να υπονομεύσει και να καταλάβει στρατιωτικά χώρες – στόχους σε μια διάλεξη του στο Los Angeles το 1983.

Yuri Bezmenov ήταν προπαγανδιστής της KGB στον οποίο ανατέθηκε αποστολή στην Ινδία, η οποία παραδόθηκε στους δυτικούς το 1970. 

Πρωταθλήτρια σε φόρους και ανεργία η Ελλάδα αλλά... «πάτος» στις επενδύσεις: Άσχημες οι προοπτικές της οικονομίας

Χθες το pronews.gr είχε ενημερώσει για τον «πρωταθλητισμό» της Ελλάδας στην φορολόγηση σύμωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ. Δεν είναι όμως μόνο εκεί που έχει πρωτιά η χώρα, αλλά πρωτεύει και σε άλλους αρνητικούς δείκτες.

Πρωταθλήτρια στα μνημονιακά μέτρα σύμφωνα με τον Πιερ Μοσκοβισί, πρωταθλήτρια στους φόρους και στην ανεργία σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, πρωταθλήτρια στα πρωτογενή πλεονάσματα σύμφωνα με το ΔΝΤ, πρωταθλήτρια στα χρέη σύμφωνα με την Eurostat.

Να πούμε όμως ότι η Ελλάδα είναι «πάτος» στις επενδύσιες. Δηλαδή πρωτεύει σε ότι καταστρέφει την οικονομία και είναι ουραγός σε ότι την προάγει

Από το 2008 που ξεκίνησε η κρίση και το 2010 που μπήκε στα Μνημόνια, η Ελλάδα κατέγραφε απανωτά ρεκόρ, που μόνον χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση θα μπορούσαν να συγκριθούν μαζί της.

Η τραπεζική ληστεία

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε στο τέλος Νοεμβρίου πως δεν πλήρωσε τους ληξιπρόθεσμους τόκους των 160 εκ. € στο δημόσιο, για τα 2 δις € των ενδεχόμενων μετατρέψιμων ομολόγων – έτσι ώστε να αυξήσει τα ίδια κεφάλαια της, να ενισχύσει το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας και να εμφανίσει κέρδη, αντί ζημίες 120 εκ. €!

«Το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα χαρακτηρίζεται από έναν πρωτοφανή όγκο τοξικών παγίων τα οποία, στην τρέχουσα συγκυρία, υπερβαίνουν τα 6,8 τρις € – ενώ από αυτά μόλις τα 800 δις € αποτελούν «κόκκινα δάνεια». Το εντυπωσιακό στοιχείο, σύμφωνα με την BIS και την EBA, είναι ότι το 75% περίπου αυτών των τοξικών παγίων αφορούν τους ισολογισμούς του τραπεζικού συστήματος της Γερμανίας και της Γαλλίας – με την Deutsche Bank να είναι εκ των πρωταγωνιστών της συγκεκριμένης αβεβαιότητας».

Ο χρυσός κανόνας

Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι εις βάρος των κρατών και οι επενδυτικές δαπάνες του δημοσίου δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στα ελλείμματα, σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ – ενώ αποτελεί μεγάλη ντροπή για μία χώρα που «εφηύρε» τη Δημοκρατία να κυβερνάται από κοινοβουλευτικές δικτατορίες του χειρίστου είδους, χωρίς καν οι Πολίτες της να το καταλαβαίνουν.

«Το πρώτο που θα έπρεπε να κάνει μία σοβαρή κυβέρνηση είναι η κατάρτιση ενός κρατικού Ισολογισμού σε ετήσια βάση, αναρτώντας τον στο διαδίκτυο – έτσι ώστε να γνωρίζει τόσο αυτή, όσο και οι Πολίτες της αφενός μεν τι χρωστάει, αφετέρου τα κρατικά περιουσιακά στοιχεία με τις τρέχουσες τιμές τους.