MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Οι οικονομικοί δολοφόνοι της ΕΚΤ!

Ποια ήταν η εξέλιξη που σημειώθηκε την τελευταία δεκαετία του 20ου αιώνα και εξασφάλισε την απόλυτη κυριαρχία των νεοφιλελεύθερων δογμάτων του καπιταλισμού σε ολόκληρο τον πλανήτη; Αν η πρώτη σας απάντηση είναι η κατάρρευση της πρώην ΕΣΣΔ και του Ανατολικού μπλοκ, ξανασκεφτείτε το. Πίσω από τις γιορτές και τις παράτες για την υποτιθέμενη κυριαρχία της φιλελεύθερης αστικής δημοκρατίας σημειώθηκε μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις στο δικαίωμα των λαών να ελέγχουν έστω και ψευδεπίγραφα, μέσω αντιπροσώπων, την οικονομία της χώρας τους.

Στέλεχος της Goldman Sachs πλέον ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο!

Πλήρης επιβεβαίωση όσων γράφαμε πριν 10 μέρες περιπού, για τον λομπισμό στην Ε.Ε. 

Ιδιαιτέρως τα τελευταία 5 χρόνια, υπουργοί του οικονομικού τομέα οι οποίοι υπηρέτησαν σε εταιρείες όπως η Goldman Sachs, η Fidelity, η Lazard, όταν ανέλαβαν εξουσία, εξυπηρέτησαν τις εταιρείες αυτές ή τις προσέλαβαν ως συμβούλους δίνοντας τεράστια ποσά. 

Αποχωρώντας από την πολιτική επιστρέφουν σε αυτό το πλέγμα εταιρειών για να συνεχίσουν. Αν αυτός ο κύκλος δεν σπάσει, η κοινωνία δεν θα έχει καμιά σχέση με την πολιτική και την εφαρμογή της....

Το σκάνδαλο των σκανδάλων!

Όταν διαπιστώνεις πως μία τράπεζα θα ανταλλάξει μία καινούργια μετοχή τιμής 0,30 € με 100 παλαιές που αγοράστηκαν πέρυσι για 170 €, κατανοείς πως με το ληστή που άφησες να μπει στο σπίτι σου, δεν θα επιβιώσεις εύκολα


Η αύξηση κεφαλαίου των τραπεζών δεν ήταν ένα απλό σκάνδαλο, αλλά η μεγαλύτερη κλοπή του αιώνα. Κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία, αφού για ένα ελάχιστο ποσόν ξεπουλήθηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων, μαζί με τα 44 δις € του δημοσίου και τις εγγυήσεις που έχει δώσει στο παρελθόν (περί τα 140 δις €, άρθρο)!

ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΗΝ ΕΕ

«Εάν κάθε χώρα της Ε.Ε. για κάθε δυσάρεστο θέμα κάνει δημοψήφισμα δεν θα λειτουργεί τίποτα πλέον στην E.E. και η Ευρώπη θα παραλύσει….. Αυτό δεν πρέπει να καθιερωθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε καμιά περίπτωση».

ΕΛΜΑΡ ΜΠΡΟΚ

Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Χριστιανοδημοκράτης (CDU). 

Προφανώς η άποψη του κυρίου αυτού είναι να καταργηθούν τα δημοψηφίσματα για θέματα ΕΕ.

Διπλωματικό επεισόδιο Πορτογαλίας – Γερμανίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Πορτογαλίας κάλεσε χθες τον πρεσβευτή της Γερμανίας και του επέδωσε διαμαρτυρία για τις πρόσφατες αμφιλεγόμενες δηλώσεις στις οποίες προχώρησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε περί ενός ενδεχόμενου νέου προγράμματος στήριξης της οικονομίας της Λισαβόνας, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές πληροφορημένες για την υπόθεση. 

Ο γερμανός πρεσβευτής Ούλριχ Μπράντεμπουργκ είχε κληθεί στο πορτογαλικό ΥΠΕΞ την 30ή Ιουνίου, την επομένη των δηλώσεων που έκανε ο Σόιμπλε για την δημοσιονομική κατάσταση της Πορτογαλίας, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στη Λισαβόνα, διευκρίνισαν οι πηγές αυτές.