MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Έρευνα: Οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να καλύψουν τις δαπάνες υγείας τους

Σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ) , ο ένας στους δύο Έλληνες δεν μπορεί να καλύψει τις δαπάνες για την υγεία του. Η μεγάλη πλειοψηφία των ιατρών εκτιμά ότι οι συνθήκες εργασίας έχουν επιδεινωθεί, ενώ οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες έχουν χειροτερέψει σημαντικά και απέχουν κατά πολύ από τον μέσο όρο της Ευρώπης. Σύμφωνα με την έρευνα το 60% των γιατρών θεωρεί ότι ο τρόπος που λειτουργεί σήμερα το ΕΣΥ εγκυμονεί κινδύνους για τους ασθενείς. Δείτε την έρευνα. Σύμφωνα με την έρευνα της Alco για τον ΙΣΑ που διεξήχθη το χρονικό διάστημα 24 -28 Σεπτεμβρίου 2018, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 25 ετών και άνω από όλη την Ελλάδα, καθώς και σε 400 γιατρούς, υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα επιδείνωσης της ποιότητας των υπηρεσιών υγείας στη χώρα.

Περιουσιολόγιο, η ληστεία των ληστειών

Όταν η Γερμανία προσάρτησε την Αυστρία, επέβαλλε την καταμέτρηση όλων των περιουσιακών στοιχείων των Εβραίων, στα πλαίσια της πολιτικής της «Αρειοποίησης» που είχε ξεκινήσει το 1937. Οι δύστυχοι υποχρεώθηκαν να καταγράψουν τα πάντα, όλα όσα είχαν στην ιδιοκτησία τους: έργα τέχνης, κοσμήματα, οικόπεδα, ακίνητα, μετοχές κοκ.

Άποψη 

Εισαγωγικά, στην Ελλάδα συνηθίζεται δυστυχώς η εριστική συζήτηση, κυρίως μεταξύ των πολιτικών στις τηλεοράσεις – οπότε δεν ενημερώνεται κανένας Πολίτης ούτε για αυτά που πραγματικά συμβαίνουν, ούτε για τα προγράμματα ή/και τις δυνατότητες εφαρμογής τους από τα κόμματα. Υπενθυμίζουμε εδώ πως η κακοπροαίρετη εριστική συζήτηση, είναι η διαστρέβλωση της καλοπροαίρετης διαλεκτικής – αφού δεν επιδιώκεται με τα προβαλλόμενα επιχειρήματα να φωτιστεί η Αλήθεια ή το Δίκαιο, αλλά να ηττηθεί και να «αποστομωθεί» ο αντίπαλος, ανεξάρτητα από το εάν έχει δίκιο ή όχι. 

Το ελληνικό αδιέξοδο

Η Ελλάδα χρειάζεται πάγιες επενδύσεις της τάξης των 150 δις € για να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητα της – ενώ, ακόμη και αν υπήρχαν τα κεφάλαια, θα απαιτούταν αρκετά χρόνια, κόπος και πάρα πολύ δουλειά, για να αποδώσουν παραγωγικά και να αναβιώσει η οικονομία μας.

Επικαιρότητα

Αντί να χρεοκοπήσουμε το 2011, όταν η κατάσταση της οικονομίας μας ήταν κατά πολύ καλύτερη από σήμερα όσον αφορά κυρίως τον ιδιωτικό τομέα (τράπεζες, επιχειρήσεις, νοικοκυριά), τα τρία κόμματα που στήριζαν την τεχνοκρατική κυβέρνηση επέλεξαν το PSIκλείνοντας όλες τις εξόδου κινδύνου, παγιδεύοντας τη Ελλάδα στο ευρώ, στο χρέος και στα μνημόνια, υποθηκεύοντας τα πάντα κοκ. Αντί να συγκρουσθούμε το 2015, η κυβέρνηση δολοφόνησε την τελευταία ελπίδα των Ελλήνων και τους καταδίκασε σε ένα τρίτο μνημόνιο – ενώ τον Ιούνιο του 2018, επέλεξε τη μεταφορά ενός μεγάλου μέρους των χρεών μας έντοκα στα παιδιά μας!