MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Η σκανδαλώδης ληστεία της Ελλάδας

Αποδεικνύεται μέσω της σύγχρονης νομισματικής θεωρίας πως στην Ευρωζώνη, στην οποία δεν υπάρχουν επί μέρους κεντρικές τράπεζες, το ισχυρότερο κράτος είναι σε θέση μεταξύ άλλων να χρησιμοποιήσει την ΕΚΤ για να ελέγξει τη ρευστότητα των υπολοίπων μελών προς όφελος του – οπότε να κατακτήσει οικονομικά τη μία χώρα μετά την άλλη.

Ανάλυση
 
Ο J.M. Keynes είχε πει κάποτε, σε σχέση με τους οικονομολόγους της Μ. Βρετανίας ότι, πρόκειται για άτομα που δυστυχώς δεν είναι οι θεματοφύλακες του πολιτισμού, αλλά που ενδιαφέρονται μόνο για τις δυνατότητες που τους προσφέρονται από τον πολιτισμό. Με απλά λόγια για άτομα που δεν τα ενδιαφέρει η πολιτισμική εξέλιξη, αλλά η εκμετάλλευση των ανθρώπων με δήθεν πολιτισμένο τρόπο. Εκτός αυτού πως το εάν μία κοινωνία είναι πολιτισμένη, εξαρτάται από τις επιστημονικές συζητήσεις που διεξάγονται – κάτι που δεν συμβαίνει ούτε κατ’ ελάχιστο στην Ελλάδα, στην οποία πλημμυρίζουν τη δημόσια σκηνή καιροσκόπου πολιτικοί, συνοδευόμενοι από ημιμαθείς δημοσιογράφους, με στόχο όχι την ενημέρωση και την πρόοδο της κοινωνίας, πόσο μάλλον την αναζήτηση ορθολογικών λύσεων (συν την προβολή προτύπων), αλλά τη χειραγώγηση για ιδιοτελείς σκοπούς (οι φύσει ανόητοι εξαιρούνται από τον κανόνα). 

Ποιος Όργουελ; - Πραγματικότητα με νόμο ο «Μεγάλος Αδελφός» στο διαδίκτυο - Οποιος δεν συμμορφώνεται συλλαμβάνεται

Λίγες ώρες μετά την παραδοχή κυβερνητικών στελεχών πως οι προληπτικές συλλήψεις γίνονται έπειτα από παρακολούθηση λογαριασμών πολιτών στα social media, με νόμο ο «Μεγάλος Αδελφός» γίνεται πραγματικότητα στο διαδίκτυο προαναγγέλοντας συλλήψεις.

Πέρασαν ελάχιστα λεπτά και το pronews.gr δικαιώθηκε. Στήνουν ξεκάθαρα ένα οργουελικό κράτος με παρακολουθήσεις και προσαγωγές!

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών εισάγει διάταξη για την δημιουργία προεκλογικού «παρατηρητηρίου», προκειμένου να ελέγχει την διακίνηση "fake news". Ομως τι και κυρίως ποιος ορίζει τι είναι το "fake news";

Η υπερχειλίζουσα υποκρισία της Κομισιόν για την Ελλάδα

Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Η τελευταία έκθεση της Κομισιόν αναγνωρίζει, με συγκατάβαση είναι αλήθεια, κάποια λίγα θετικά βήματα, που πραγματοποίησε η ελληνική οικονομία. Παραδόξως, όμως, η έκθεση αναφέρεται, και σε επίτευγμα της ελληνικής οικονομίας, που όμως δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά: δηλαδή, στη δήθεν βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς της. Ακριβώς, επειδή η Ελλάδα δεν έπραξε αρκετά, κατά την Κομισιόν, πρέπει ενδεχομένως να τιμωρηθεί, για αυτήν την ανικανότητά της. Οι εταίροι μας, λοιπόν, θα «σκεφθούν αν θα μας δώσουν το 1 δισ.ευρώ, που από καιρό μας οφείλουν ή αν θα το καθυστερήσουν ακόμη επ’ αόριστον». 

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στους Λ. Μαύρο και Μ. Πούλλαδο

Συνέντευξη Ν. Λυγερού στους Λ. Μαύρο και Μ. Πούλλαδο, Ράδιο Πρώτο

6 Μαρ 2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις,  ΑΟΖ, Κοιτάσματα, Κύπρος, Ελλάδα