MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Απόφαση ράπισμα του Ευρωδικαστηρίου κατά της Κομισιόν για τη νομική ασυλία των πολυεθνικών του κορονοεμβολίου

Γράφει ο
Νότης Μαριάς
 
Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
πρώην Ευρωβουλευτής, notismarias@gmail.com
 
Πλήρης  δικαίωση της Αναφοράς που υποβάλαμε προ τριετίας στην Ευρωβουλή
 
Η έκδοση στις 17 Ιουλίου 2024 της καταδικαστικής για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) υπ΄ αρίθμ.  Τ-689/21  απόφασης του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ αναφορικά με την έλλειψη διαφάνειας σε σχέση με τα συμβόλαια που υπέγραψε η Κομισιόν για λογαριασμό των κρατών μελών της ΕΕ για τα κορονοεμβόλια, επιβεβαίωσε το καθεστώς αδιαφάνειας που επικρατεί στις αποφάσεις του ιερατείου των Βρυξελλών.
 

Ο Άρειος Πάγος επιχειρεί να “κουκουλώσει” το σκάνδαλο των υποκλοπών

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να κλείσει άρον άρον την υπόθεση για τον σκάνδαλο των υποκλοπών παρά το γεγονός ότι είδαν το φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία που επιβάλουν άλλη αντιμετώπιση. Το Ανώτατο Δικαστήριο, λοιπόν, απεφάνθη ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση της ΕΥΠ με το Predator!
 
Ο Άρειος Πάγος αποσυνδέει πλήρως το σύστημα υποκλοπών Predator από τις “νόμιμες” υποκλοπές που διενεργούσε η ΕΥΠ. Κρίνει πως τηρήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο κατά τις αποφάσεις άρσης απορρήτου των επικοινωνιών που εκδόθηκαν από την τότε εισαγγελέα της ΕΥΠ. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη –στο πόρισμα που εξέδωσε– υποστηρίζει ότι «δεν υπήρξε καμία απολύτως εμπλοκή με το κατασκοπευτικό λογισμικό predator ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο λογισμικό κρατικής υπηρεσίας και δη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), της Αντιτρομοκρατικής (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) και γενικότερα της ΕΛΑΣ (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) ή οποιουδήποτε κρατικού λειτουργού».
 

Οι Ουκρανοί μας ενημερώνουν (πάλι) για τη μυστική διπλωματία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κίεβο: Μόνο οι λεπτομέρειες απέμειναν για τις υπογραφές στη διμερή συμφωνία ασφάλειας με την Ελλάδα
 
Οι κινήσεις μυστικής διπλωματίας από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και δεν είναι λίγες οι φορές που τα τουρκικά, ή τα ουκρανικά ΜΜΕ, ή γενικότερα τα διεθνή ΜΜΕ, είναι αυτά που ενημερώνουν τους Έλληνες για τα όσα συμβαίνουν ερήμην τους και τις περισσότερες φορές εις βάρος τους.
 
Σε συνέχεια της προ διμήνου αποκάλυψης από την ουκρανική προεδρία για επικείμενη συμφωνία ασφάλειας με την Αθήνα, θέμα που είχε αναδείξει το newsbreak.gr, το Κίεβο ανακοίνωσε χθες ότι Ουκρανία και Ελλάδα ολοκληρώνουν το κείμενο αυτής της διμερούς συμφωνίας.