MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 11 Αυγούστου 2019

Η αυτοκτονία του παιδόφιλου Τ.Έπσταϊν απέδειξε την σκευωρία κατά Ν.Τραμπ για δήθεν «ρωσική ανάμιξη» στις εκλογές

Η αυτοκτονία του παιδόφιλου Τ.Έπσταϊν απέδειξε την σκευωρία κατά Ν.Τραμπ για δήθεν «ρωσική ανάμιξη» στις εκλογές των ΗΠΑ καθώς τότε οι Δημοκρατικοί είχαν ισχυριστεί ότι η αποκάλυψη των e-mails της Χίλαρι Κλίντον «χάρισε» τη νίκη στον Αμερικανό πρόεδρο καθώς διαφάνηκε η σχέση της οικογένειας Κλίντον με τον συγκεκριμένο δισεκατομμυριούχο.

Όμως αποκαλύφθηκε πως τα e-mails αυτά έλεγαν την πραγματικότητα, τουλάχιστον μετά την αποσφράγιση 2.000 δικαστικών εγγράφων. Συνεπώς καμία ρωσική ανάμιξη δεν υπήρξε κατά τις αμερικανικές εκλογές.

Ο δισεκατομμυριούχος, πρώην καθηγητής μαθηματικών Jeffrey Epstein φίλος των Clinton που κατηγορήθηκε για διακίνηση και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων σε παγκόσμιο δίκτυο φέρεται ν΄αυτοκτόνησε στο κελί του στις φυλακές του Manhattan μια μέρα μετά την αποκάλυψη εγγράφων που ανέφεραν πως ο Bill Clinton είχε περάσει πολλές φορές από τον ιδιωτικό «παράδεισο » νησί του Epstein κάτι για το οποίο το pronews.gr είχε ενημερώσει από το 2016 πριν από τις αμερικανικές εκλογές.

Brain drain: Η Ελλάδα επένδυσε δισεκατομμύρια σε επιστήμονες και τους έκανε δώρο στον κόσμο

Photo via sciencemag.org

Μία αποτυχία, η απόρριψη από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Βουλή των Εφήβων”, όταν ήταν μαθητής της Β’ Λυκείου τον ώθησε, όπως τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, να επιλέξει σπουδές στα πεδία της Οικονομικής Ανάπτυξης και της Πολιτικής Οικονομίας και να εστιάσει την έρευνά του στο πώς η ιστορική κληρονομιά, ο πολιτισμός και η βιογεωγραφία κάθε τόπου διαμορφώνουν την οικονομική δυναμική του. 

Οι Αμερικανοί για να είναι πιστευτοί πρέπει να είναι δίκαιοι: Η μοιρασιά του κυπριακού “γκαζιού”

File Photo: Ο Κωστής Χατζηδάκης (Α), υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον Francis R. Fannon (Δ), υφυπουργό Εξωτερικών για ενεργειακούς πόρους των ΗΠΑ, στην Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Συνήγορος των Αμερικανών αδυνατώ να γίνω, λόγω της αποδεδειγμένης ενοχής τους στο διπλό έγκλημα του Ιουλίου του 1974, στην Κύπρο.
• Βέβαια, μπορούν και τώρα να διορθώσουν το έγκλημα της εισβολής και της κατοχής… Θα μπορούσαν αν ήθελαν. Και οι δικαιολογίες εξαντλήθηκαν ιδιαίτερα μετά το καψώνι που τους κάνει ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας τους έχει εξευτελίσει, σε σημείο που να νιώθουμε …οίκτο για την αμερικανική υπερδύναμη.

Το φαινόμενο Crowdism – Πώς μια μικρή ομάδα ανθρώπων καθοδηγεί τις μάζες και… «δημιουργεί» τα γεγονότα!

Στην εποχή μας βλέπουμε τον κόσμο να είναι «ενωμένος» ή καλύτερα δικτυωμένος μέσα από συγκεντρωτικά μέσα ενημέρωσης, με τα οποία παράγεται από κάποιους αυτό που θα γίνει γνωστό ως επίσημη «αλήθεια» και στη συνέχεια θα διανεμηθεί σχεδόν αμέσως, σε όλο τον κόσμο. Οι μάζες, που έχουν μάθει να ζητούν απόλυτες «αλήθειες» που θα ρυθμίζουν την ζωή τους, ώστε αυτοί να μην πολυκουράζουν το μυαλό τους, διαδίδουν αμέσως αυτή την «αλήθεια» όπως την μεταδίδουν τα «επίσημα» μέσα μαζικής ενημέρωσης.