MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Η Ε.Ε. εξανέμισε στα χρηματιστήρια 800 δις ευρώ εξαιτίας της έλλειψης συμφωνίας!

Όταν ο Βαρουφάκης υποστήριζε πως τυχόν Grexit θα κοστίσει 1 τρισ. ευρώ στους εταίρους πολύ τον λοιδόρησαν. Τα όσα είπε ο Μάσσιμο Ντ΄ Αλέμα στην εφημερίδα La Stampa αποδεικνύουν το μέγεθος της ευρωπαϊκής ανοησίας στην διαχείριση του “ελληνικού ζητήματος” και επιβεβαιώνουν πλήρως των Έλληνα πρώην υπουργό των οικονομικών.

Όπως μεταδιδει Θόδωρος Ανδρεάδης-Συγγελάκης από την Ιταλία για το ΑΠΕ, ο Ντ΄Αλέμα είπε:

«H Ευρώπη πνίγεται σε μια κουταλιά νερό. Δεν την συμφέρει να χρεοκοπήσει η Ελλάδα» δήλωσε ο Μάσσιμο Ντ΄Αλέμα στην ιταλική εφημερίδα Λα Στάμπα. «Το ελληνικό χρέος έχει ύψος τριακοσίων τριάντα δισεκατομμυρίων ευρώ και η Ευρώπη, εξαιτίας της έλλειψης συμφωνίας τις τελευταίες ημέρες, εξανέμισε, στα χρηματιστήρια, επτακόσια με οκτακόσια δισεκατομμύρια ευρώ», τονίζει ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Αποκάλυψη Βόμβα για Ντάισελμπλουμ: Εμπλέκεται σε σκάνδαλο δισεκατομμυρίων ευρώ

Μετά από την άσκηση πίεσης επί μήνες στους Έλληνες πολιτικούς, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ θα υποβληθεί και ο ίδιος σε εξονυχιστική εξέταση από το Κοινοβούλιο της χώρας του για τους χειρισμούς που έκανε στην κρατική τράπεζα ABN Amro Group, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. 

Ο Ντάισελμπλουμ θα εξετασθεί στο ολλανδικό Κοινοβούλιο, μετά την κατακραυγή από βουλευτές της αντιπολίτευσης για τις αυξήσεις στις αποδοχών ανώτατων στελεχών της ABN Amro, η οποία ανάγκασε την κυβέρνηση να καθυστερήσει την πρώτη δημόσια εγγραφή για διάθεση μετοχών των τράπεζας. 

#ThisIsACoup: Παγκόσμια κατακραυγή για το επιχειρούμενο "πραξικόπημα"της Μέρκελ σε βάρος της Ελλάδας

#ThisIsACoup φωνάζει το παγκόσμιο twitter (Αυτό είναι Πραξικόπημα), σχολιάζοντας τις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα μεταξύ Ελλάδας και δανειστών της, με την Γερμανία να ζητάει τόσο άθλια πράγματα που έχει σηκώσει εναντίον της, παγκόσμια κατακραυγή....

Τα εκτός λογικής μέτρα που πρότεινε η Γερμανία στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής, με στόχο να ταπεινώσει την Ελλάδα και να την οδηγήσει στο Grexit, προκάλεσαν την παγκόσμια κατακραυγή.

Η παραπληροφόρηση είναι πλέον επιστήμη!

Παραπληροφόρηση δεν γίνεται μόνο κατά λάθος. Στην περίπτωση αυτή είναι απλώς ένα ατύχημα. Μπορεί να έχει εξαιρετικά δυσμενείς συνέπειες, αλλά αυτό, μπορεί να συμβεί σε κάθε ατύχημα. Η παραπληροφόρηση είναι, επιχειρηματική δράση, και αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός εξαιρετικά ισχυρού «όπλου» ή προνομίου εκείνου που την οργανώνει. 

Γράφει η Ε. Αθανασούλη

Η παραπληροφόρηση ενσκήπτει «από το πουθενά» και συντελείται βαθμηδόν και χωρίς σταματημό, ώστε, ανεπαίσθητα αλλά ασφαλώς, να κατευθυνθεί η υποταγή και ο πνευματικός και ψυχικός έλεγχος του στρατηγικού αντιπάλου. Και κυρίως να επιτευχθεί ο αποπροσανατολισμός του, ώστε να βρεθεί ανυποψίαστος, ανέτοιμος και ανίκανος να προστατέψει τα πάσης φύσεως συμφέροντά του. 

Βαρουφάκης: Ο Σόιμπλε μου είπε ότι το Grexit είναι κομμάτι του σχεδίου του

Τα «ύποπτα» σχέδια της Γερμανίας αποκαλύπτει ο πρώην υπουργός Οικονομικών και αναρωτιέται αν όντως οι άλλοι Ευρωπαίοι εγκρίνουν αυτά τα σχέδια. 

Τμήμα άρθρου που πρόκειται να δημοσιευτεί την Τρίτη στην γερμανική εφημερίδα Die Zeit δημοσιεύει στο προσωπικό του blog ο κ. Βαρουφάκης. 

Όπως υποστηρίζει, πέντε μήνες έντονων διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και του Eurogroup ποτέ δεν είχαν πιθανότητες επιτυχίας. «Ήταν καταδικασμένες να οδηγηθούν σε αδιέξοδο, σκοπός τους ήταν να ανοίξουν το δρόμο σε αυτό που ο Δρ. Σόιμπλε είχε αποφασίσει ότι ήταν “ιδανικό” πολύ πριν η κυβέρνηση μας εκλεγεί: ότι η Ελλάδα πρέπει να αφεθεί από την ευρωζώνη προκειμένου να αναγκαστούν σε πειθαρχία τα κράτη μέλη στο πολύ συγκεκριμένο πλάνο του για αναδιάρθρωση της ευρωζώνης. 

Πολ Κρούγκμαν: ''Αληθινή τρέλα η λίστα του Eurogroup - Πηγαίνει πέρα από την εκδικητικότητα''

Σε σημερινό του άρθρο στους New York Times, ο Πολ Kρουγκμαν προβληματίζεται για όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. 

Aφού παρατηρεί ότι η πρόταση των Ευρωπαίων ισοδυναμεί με απώλεια της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας, καταλήγει ότι για το χτύπημα που αντιμετωπίζει απόψε η ευρωπαϊκή ιδέα, οι μόνοι που δεν ευθύνονται, είναι οι Έλληνες.