MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Το τραπεζικό σχέδιο Ηρακλής

Η κυβέρνηση φαίνεται πως έχει μεριμνήσει για τις μελλοντικές ευθύνες των τραπεζιτών, δρομολογώντας ένα νομοσχέδιο που τους δίνει «άφεση αμαρτιών» από τώρα και θα κατατεθεί στη βουλή – επίσης μέσα σε ένα «πακέτο καλών και κακών νόμων», όπως τα δάνεια στα τραπεζικά πακέτα, έτσι ώστε να κρίνονται αρνητικά τα κόμματα που το καταψηφίζουν. Εκτός αυτού, για να μην μπορούν να καταλάβουν οι Πολίτες τι ακριβώς συμβαίνει – σημειώνοντας πως όλα τα παραπάνω δεν είναι τίποτα άλλο, από τη συνέχιση της ληστείας των Ελλήνων εκ μέρους των τραπεζών. Από αυτούς που με ύπουλους τρόπους κερδίζουν τόσα πολλά εις βάρος των κορόιδων, ώστε να μην έχουν ανάγκη ούτε από άλλου είδους έσοδα, ούτε από πελάτες.

Γρίβας : Θέμα χρόνου η Ελλάδα να εξαφανιστεί αν δεν μπει ένα φρένο!

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής στη Σχολή Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας μιλώντας στον 98.4 για τις γεωπολιτικές ανακατανομές ισχύος από τους μεγάλους γεωπολιτικούς παίκτες, σημείωσε με νόημα ότι η Ελληνική πολιτική ελίτ πρέπει να αντιληφθεί ότι τα άλλοτε δεδομένα και σταθερές δεν υπάρχουν κι ως εκ τούτου δεν μπορεί να κρέμεται αποκλειστικά σε μονοδιάστατες συμμαχίες όπως π.χ. με τις ΗΠΑ αλλά να κινείται με ευέλικτες πολιτικές κυρίως στη λογική συγκρότησης ισχυρής βάσης αποτροπής.

Υπάρχει Plan B’ για το μεταναστευτικό;

Γράφει ο Νότης Μαριάς*

Καθώς τα νησιά του Αιγαίου βουλιάζουν κυριολεκτικά μιας και οι παράνομοι μετανάστες και οι πρόσφυγες ξεπερνούν πλέον τις 30.000 η ελληνική κοινωνία με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθεί τις μεταναστευτικές ροές οι οποίες παραμένουν ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή. Ταυτόχρονα ο Ερντογάν συνεχίζει σε όλους τους τόνους να απειλεί ότι θα ανοίξει τα σύνορα της Τουρκίας και θα πλημυρίσει την Ευρώπη και κυρίως την Ελλάδα με εκατομμύρια μετανάστες. Από κοντά και με ιδιαίτερο θράσος ο Τσαβούσογλου που τολμά να κατηγορεί την Ελλάδα για δήθεν κακομεταχείριση των προσφύγων!!!

Τι είπε ο Ηλίας Κονοφάγος για το κοίτασμα νότια της Κρήτης

Τις ενεργειακές δυνατότητες της Ελλάδος, με αφορμή την ενδεχόμενη ύπαρξη σημαντικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου στα νότια της Κρήτης, εξήγησε αναλυτικά την Τρίτη στο One Direct, το Μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών, Ηλίας Κονοφάγος.

Το κοίτασμα Ζορ (Zohr) είναι το 20ο μεγαλύτερο στον κόσμο, ακουμπάει τα θαλάσσια όρια Κύπρου και Αιγύπτου και η αξία του υπολογίζεται περί τα 200 δισ. δολάρια σύμφωνα με τον κ. Κονοφάγο.

«Μόνο η γεώτρηση μπορεί να δείξει εάν υπάρχει κοίτασμα και εάν αυτό είναι εκμεταλλεύσιμο» διευκρινίζει.