MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022

Δρούγος, 110 χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες στα Ουκρανικά σύνορα. Ο Ρωσικός στόλος στην Μαύρη θάλασσα

Σε ένα άτυπο μπραντεφέρ μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας εξελίσσετε η κατάσταση στα Ουκρανικά σύνορα δηλώνει ο διεθνολόγος και στρατιωτικός αναλυτής Θανάσης Δρούγος Ο Κος Δρούγος τονίζει ότι "Διπλωματικά δεν φαίνεται ότι μπορεί να εκτονωθεί η κατάσταση στην Ουκρανία" Δεν υπάρχει περίπτωση ικανοποίησης των Ρωσικών αιτημάτων για την Ουκρανία δηλώνουν οι ΗΠΑ". Τα αιτήματα του προέδρου Πούτιν περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων γραπτές διαβεβαιώσεις για την μη είσοδο της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ή την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων περιφερειακά της Ρωσίας.  

«Κόμματα των τραπεζών»! Τα δανεικά ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δε μπορεί να «σβηστούν», μόνο να πληρωθούν

Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ οφείλουν συνολικά στις τράπεζες 661 εκατομμύρια ευρώ. Δεν πληρώνουν, τα όσα ισχυρίζονται δημόσια περί ρυθμίσεων είναι εμπαιγμός. Φυσικά οι τράπεζες δεν το κάνουν από φιλανθρωπία. Όσο τα κόμματα αυτά οφείλουν οι ίδιες έχουν την άνεση να κάνουν ό,τι θέλουν, να απαιτούν την ψήφιση νόμων που τις ευνοούν, να μην επιστρέφουν ποτέ τα οφειλόμενα στο κράτος που πληρώνουν οι άγρια φορολογούμενοι Έλληνες. Μοιραία η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ έχουν καταστεί δορυφόροι του τραπεζικού συστήματος. Ενός συστήματος που συσσωρεύει οικονομικά ερείπια στη χώρα. Πάνω από το 70% των Ελλήνων δεν έχει πλέον πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, ενώ με ένα πλέγμα νόμων οι τραπεζίτες απολαμβάνουν ασυλία.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της ΕΦΣΥΝ , τα δύο ελληνικά κόμματα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας χρέους των κομμάτων της Ε.Ε., με τις δανειακές υποχρεώσεις τους να έχουν εκτιναχθεί στα 343 εκατ. ευρώ και στα 318 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα, σύμφωνα με τους τελευταίους ισολογισμούς τους . Οι ντροπιαστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη που απαλλάσσουν τα στελέχη των τραπεζών από τις ευθύνες για τα θαλασσοδάνεια.

«Πλάτες» Τ.Θεοδωρικάκου σε Πακιστανούς: Δεν υπάρχει απαγόρευση συνάθροισης - Αν φορούσαν μάσκα δεν θα είχαμε πρόβλημα

Πακιστανοί: «Να μην πληρώσουμε ούτε το πρόστιμο για τις μάσκες»


Μετά το επικοινωνιακό σόου που στήθηκε χθες με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και των εκπροσώπων της πακιστανικής κοινότητας, η κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει «πλάτες» στους χιλιάδες παράνομους μετανάστες που έκαναν κατάληψη στο Σύνταγμα.

Την ώρα που οι Έλληνες ήταν στα σπίτια τους και η ΕΛ.ΑΣ κυνηγούσε πολίτες... στις τουαλέτες (έγινε πρώτο θέμα από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ένα πάρτι στις τουαλέτες) οι Πακιστανοί ξεσάλωναν στο Σύνταγμα, καθώς είχαν διοργανώσει πάρτι και δημοσίευαν προκλητικά βίντεο. Μάλιστα εκτενές αφιέρωμα στον πάρτι των Πακιστανών έκανε μέχρι και ΜΜΕ του Πακιστάν!


Και σε όλο αυτό η κυβέρνηση αντί να απαντήσει με πυγμή απάντησε με ένα επικοινωνιακό σόου, καθώς στάθηκε στο αίτημα των Πακιστανών να διαγραφούν τα περίπου 60 πρόστιμα που έκοψε η ΕΛ.ΑΣ για μη χρήση μάσκας.

Lockdown στο κράτος; - Κατεπείγον έγγραφο του Υπ. Εσωτερικών ζητάει plan B και προαναγγέλλει black out στις υπηρεσίες

Φόβοι για μεγάλες ελλείψεις στα νοσοκομεία λόγω Omicron


Η μετάλλαξη Omicron είναι έτοιμη να νεκρώσει όλο το κρατικό μηχανισμό και κυρίως υπηρεσίες ιδιαίτερα ζωτικές για την εξυπηρέτηση του πολίτη. 
 
Το Υπουργείο Εσωτερικών με κατεπείγον έγγραφό του προς τα άλλα υπουργεία σημαίνει τον συναγερμό καθώς αναμένεται να νοσήσουν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι σε κρίσιμες θέσεις (διοίκηση, σώματα ασφαλείας, αστυνομία, νοσοκομεία, ασφ. ταμεία κ.α) και τους ζητάει να καταθέσουν εφεδρικό πλάνο εργασιών ώστε να παραμείνουν ενεργές βασικές υπηρεσίες. 
 
Είναι τόσο επείγουσα η έκκληση του Υπουργείου Εσωτερικών που ζητάει, το αργότερο μέχρι αύριο, Τετάρτη 5/1, ζητάει εφεδρικό πλάνο εργασιών καθώς προβλέπει ότι η μαζική νόσηση υπαλλήλων από τη μετάλλαξη Omicron θα προκαλέσει σημαντικές δυσλειτουργίες στη λειτουργία του κράτους.