MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Ο χάρτης Μπάιντεν-Χόκσταϊν βάζει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο του αγωγού αερίου EastMed

Γράφει ο
ΣΑΒΒΑΣ ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ
 
 
Οι αμερικανικοί σχεδιασμοί δεν αφορούν μόνο το Κυπριακό και το φυσικό αέριο της Αν. Μεσογείου αλλά και το Αιγαίο και την αντιπαράθεση Ελλάδος-Τουρκίας. Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την οξυνόμενη σύγκρουση ΗΠΑ-Κίνας και τις εκλογές στην Ελλάδα και στην Τουρκία, η Ουάσιγκτον φαίνεται ότι αποφάσισε να επιλύσει τα προβλήματα της περιοχής

Την Κυριακή, 14/5/2023, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Νετανιάχου, κατά την έναρξη συνεδρίας του υπουργικού συμβουλίου, προέβη στην πιο κάτω πολυσήμαντη δήλωση, μετά την επίσημη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Χριστοδουλίδη (11/5/2023):
 

GoldSwitzerland: Η Δύση διαβαίνει τον Ρουβίκωνα της κατάρρευσης, η «στείρωση» του δολαρίου συμβαίνει ήδη - Έρχεται πόνος

Οι ΗΠΑ ήθελαν πόλεμο και τώρα το πληρώνουν, αναφέρει η Gold Switzerland 
 
Θέμα χρόνου θεωρεί την κατάρρευση της αμερικανικής οικονομίας, όσο και του δολαρίου, λόγω της οπλοποίησης του νομίσματος των ΗΠΑ, ο ελβετικός οίκος Gold Switzerland.
 
Όπως επισημαίνεται, η αποδολαριοποίηση είναι μια πραγματική τάση… ωστόσο εξίσου μεγάλη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η υποβάθμιση του αμερικανικού νομίσματος είναι σαν να γίνεται σκόπιμα.

Βέβαια, η λίστα με τα πράγματα που όλως τυχαίως δεν αντιμετωπίζονται για να αποκρυβούν άλλα είναι τεράστια.
 
Όπως έχει προαναφερθεί, η αποδολαριοποίηση είναι μια σταδιακή διαδικασία – δεν μπορεί να γίνει εν μια νυκτί.