MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Κάτι θυμίζει η σχεδίαση των νέου αρχηγείου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

Το αρχηγείο εγκαινιάστηκε το Μάιο του 2017
 
Αυτά είναι τα νέα κεντρικά κτίρια του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Από μια συγκεκριμένη οπτική η σχεδίαση παραπέμπει σε κάτι άλλο και η φωτογραφία κυκλοφορεί σε όλο το διαδίκτυο.
 
Τα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρεξέλλες κατασκευάστηκαν την περίοδο 2010 και 2015 και το όλο έργο κόστισε 750 εκατ. €, αλλά το κόστος κλιμακώθηκε αργότερα στο 1,1 δισ.€.
 

«Συγχώρεση χωρίς πληρωμή δεν υπάρχει για τα γερμανικά εγκλήματα στην Κατοχή»! -Γ.Αυφαντής

Μια σιωπηλή διαμαρτυρία και ταυτόχρονα υπενθύμιση και δήλωση.
 
Η σιωπή θα είναι εκκωφαντική έξω από τις γερμανικές πρεσβείες στην Αθήνα ,την Ουάσινγκτον και το Τορόντο. Η υπενθύμιση θα απευθύνεται το Βερολίνο αλλά και στην ελληνική κυβέρνηση και η δήλωση θα είναι ότι «η Γερμανία πρέπει να πληρώσει όσα οφείλει στην Ελλάδα από την περίοδο της Κατοχής.
 
Ο πρέσβης ε.τ Γιώργος Αυφαντής μιλά στο militaire channel για τη διαμαρτυρία που θα γίνει το Σάββατο 6 Απριλίου 2024  και ώρα 12 με 2 το μεσημέρι. Η οργάνωση έγινε από τον Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο, πρέσβυ ε.τ .