MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

Κάτι θυμίζει η σχεδίαση των νέου αρχηγείου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

Το αρχηγείο εγκαινιάστηκε το Μάιο του 2017
 
Αυτά είναι τα νέα κεντρικά κτίρια του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Από μια συγκεκριμένη οπτική η σχεδίαση παραπέμπει σε κάτι άλλο και η φωτογραφία κυκλοφορεί σε όλο το διαδίκτυο.
 
Τα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρεξέλλες κατασκευάστηκαν την περίοδο 2010 και 2015 και το όλο έργο κόστισε 750 εκατ. €, αλλά το κόστος κλιμακώθηκε αργότερα στο 1,1 δισ.€.
 
Τα γραφεία εγκαινιάστηκαν στις  25 Μαΐου 2017 με μια τελετή παρουσία συμμάχων αρχηγών κρατών
 
Το συγκρότημα σχεδιάστηκε από μια διεθνή κοινοπραξία σχεδιασμού με επικεφαλής την αμερικανική εταιρεία Skidmore, Owings και Merrill, συμπεριλαμβανομένης της Jo Palma.
 
Τόσο ο σχεδιασμός όσο και η κατασκευή ολοκληρώθηκαν υπό την αιγίδα της Ομάδας Διαχείρισης Έργου του Υπουργείου Άμυνας του Βελγίου με επικεφαλής τον συνταγματάρχη Christian LaNotte, και μηχανικούς του βελγικού Στρατού.

Πηγή : https://www.pronews.gr

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου