MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

«Χαρίζουμε» το Αιγαίο στους Τούρκους; Κέρη Μαυρομμάτη

Πόσα «λάθη» στο θέμα του Αιγαίου μπορούν να δικαιολογηθούν πλέον ως πραγματικά λάθη; Πως είναι δυνατόν να επικαλούμαστε διαρκώς το Διεθνές Δίκαιο και τη νομιμότητα και να μην αξιοποιούμε τίποτα από τα δύο για τα εθνικά μας συμφέροντα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο; Γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις ήταν και παραμένουν τόσο φοβικές;
 
Πως είναι δυνατόν να θριαμβολογούμε για τις συμφωνίες που υπογράψαμε με Ιταλία και Αίγυπτο, όταν είναι τόσο εξόφθαλμα «σκαλοπάτια» πάνω στα οποία η Τουρκία ήδη πατά για να επιβάλει τη δική της «λύση» στο Αιγαίο; Πόσο καταστροφική θα είναι για την Ελλάδα η πιθανότατη όπως όλα δείχνουν συμφωνία Τουρκίας-Αιγύπτου; Θα είναι το τελικό πλήγμα για τα ελληνικά συμφέροντα;
 

Έρχονται οι αγρότες από όλη την Ελλάδα στην Αθήνα – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Έφτασαν οι πρώτοι τα ξημερώματα από την Κρήτη
 
Οι αγρότες κατεβαίνουν, με τρακτέρ, λεωφορεία, πλοία και αυτοκίνητα, στην Αθήνα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας καθώς σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα το πανελλαδικό συλλαλητήριο.
 
Στόχος του συλλαλητηρίου είναι σύμφωνα με τους παραγωγούς να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και να δοθούν λύσεις στο αυξημένο κόστος παραγωγής των τελευταίων ετών, αφού η ΕΕ έχει επιβάλει «περιβαλλοντικούς όρους», την ίδια στιγμή που αγροτικά προϊόντα καταφθάνουν στην Ευρώπη από τη Νότια Αμερική και από την Ουκρανία με μειωμένους δασμούς.

Η Τουρκία επεκτείνεται στο Αιγαίο χωρίς αντίσταση!

Εξήγγειλε άσκηση με πραγματικά πυρά εντός του FIR Αθηνών, μεταξύ Λέσβου - Χίου, μετατρέποντας έτσι διεθνή ύδατα σε τμήμα της τουρκικής επικράτειας
 
Δυόμισι μόλις μήνες μετά τη συμφωνία ΜητσοτάκηΕρντογάν στην Αθήνα, η Τουρκία άρχισε να ξηλώνει τη Διακήρυξη των Αθηνών, ανατρέποντας σε βάρος της Ελλάδας το σύνολο των εθνικών θεμάτων στο Αιγαίο, δηλαδή χωρικά ύδατα, περιοχή έρευνας και διάσωσης, ΑΟΖ, κ,λπ. ενώ παράλληλα «μεταθέτει» δυτικά προς το κεντρικό Αιγαίο το FIR Αθηνών και επεκτείνει τα δυτικά σύνορα της, δηλαδή την τουρκική επικράτεια/κυριαρχία μέσα στο Αιγαίο.
Συγκεκριμένα, στις 8 Φεβρουαρίου η Τουρκία με τη διεθνή Αγγελία Β 0320/24 ενημέρωσε τη διεθνή κοινότητα ότι θα εκτελέσει βολές πυρών (gun firing) σε περιοχή που βρίσκεται εντός της Τερματικής Περιοχής Ελιγμών (ΤΜΑ) του αεροδρομίου της Σμύρνης από τις 12 έως τις 16 Φεβρουαρίου 2024 και σε ύψος 10.000 πόδια, προκειμένου να μελετήσει τις δυνατότητες του συστήματος αεράμυνας για προσβολή από χαμηλά ύψη για προστασία του αεροδρομίου της Σμύρνης.