MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 15 Αυγούστου 2018

Μέθοδοι προπαγάνδας και υπονόμευσης

Ο Yuri Bezmenov (alias Tomas Schuman), ένας πρώην σοβιετικός υπονομευτής της KGB, εξηγεί λεπτομερώς τις τεχνικές που χρησιμοποιεί η KGB για να υπονομεύσει και να καταλάβει στρατιωτικά χώρες – στόχους σε μια διάλεξη του στο Los Angeles το 1983.

Yuri Bezmenov ήταν προπαγανδιστής της KGB στον οποίο ανατέθηκε αποστολή στην Ινδία, η οποία παραδόθηκε στους δυτικούς το 1970. 

Κλονίζεται η Ιταλία…χάος στην Ελλάδα, καταρρέει η τουρκική λίρα, χάος στην Ελλάδα…γιατί η Ελλάδα είναι ο μόνιμα χαμένος;

Ένα περίεργο φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα που χρήζει πολύ μεγάλης προσοχής.


Κλονίζεται η Ιταλία μια ώριμη αγορά του ευρώ, οι αποδόσεις των ομολόγων εκτοξεύονται έως 3,36% εσχάτως έχουν υποχωρήσει στο 3,1% και αμέσως ακολουθεί η Ελλάδα αναλογικά.

Χάος σημειώνεται στην Ιταλία…χάος σημειώνεται και στην Ελλάδα.

Οι κίνδυνοι ενός παγκοσμίου κραχ και η Ελλάδα

Εάν ο αξιότιμος υπουργός οικονομικών νομίζει πως χώρα μας είναι σε θέση να αλλάξει σελίδα, τότε θα έχει στη διάθεση του κάποιο μαγικό ραβδί – ελπίζοντας να μην είναι όπως αυτό που άφησε καμένη γη στο Μάτι, όπου δεκάδες Έλληνες «πυρπολήθηκαν» από μία ανίκανη κρατική μηχανή που αντί να διευκολύνει τη διάσωση τους, την επιδείνωσε σε ανείπωτο βαθμό.

«Τα προβλήματα της τουρκικής οικονομίας δεν επηρεάζουν την καθαρή έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια. Ο σχεδιασμός της ελληνικής κυβέρνησης δεν επηρεάζεται από βραχυπρόθεσμες αναταράξεις στις χρηματαγορές. Στις 21 Αυγούστου η Ελλάδα ανοίγει νέα σελίδα και αυτό είναι οριστικό” (Ε. Τσακαλώτος).