MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Θριαμβολογούν στη Βουλή μιας χώρας σε φτωχοποίηση

Προϋπολογισμός 2024 ● Ενώ οι αριθμοί ανάπτυξης, τα κέρδη και τα δημοσιονομικά μεγέθη ευημερούν, η κοινωνία υποφέρει
 
Μόνη πρώτη στην Ε.Ε. η Ελλάδα στο ποσοστό φτώχειας στον γενικό πληθυσμό και στην κατηγορία 15-24 ετών, μακράν μόνη πρώτη στο μερίδιο του κόστους στέγασης στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών, στην ομάδα των 3 ή 5 –κατά περίπτωση– χωρών με τις χειρότερες επιδόσεις σε όλους τους δείκτες υλικής στέρησης και κοινωνικής δυστυχίας ● Οι μεταβιβάσεις και οι προνοιακές παροχές μειώνονται ή, κατά περίπτωση, αυξάνονται οριακά
 

H EE επιβράβευσε τον «κακό» Όρμπαν και δεν είπε λέξη για την Αλβανία

Του Δρα Δημ. Σταθακόπουλου 
 
* Πηγή  ALPHAnews
 
Ουγγαρία,  Ουκρανία  , Μολδαβία,  Αλβανία , Τουρκία  και ΕΕ, υπό το πρίσμα του πολέμου με την Ρωσία.
 
Τριάντα (30)  δις € , είχαν μπλοκαριστεί από την Ε.Ε , λόγω των ανησυχιών της για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Κράτος δικαίου στην Ορμπανική Ουγγαρία.
 
Ωστόσο, μόλις ο Β. Όρμπαν έκανε την “εποικοδομητική αποχή” που προβλέπει το άρθρο 31 της Συνθήκης για τη λειτουργία της ΕΕ., κοινώς ” κωλοτούμπα” από τις εντάσεις του για τις ενταξιακές συζητήσεις της Ε.Ε με την Ουκρανία, άμεσα η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι: