MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024

Η Ουκρανία είναι η αρχή – Το ρομποτικό τσουνάμι και η Ελλάδα

Στο προηγούμενο άρθρο στο SLpress αναφερθήκαμε στην επικίνδυνη παθογένεια που χαρακτηρίζει πολλούς στρατούς ανά τον πλανήτη, σε όλο το μήκος της Ιστορίας, οι οποίοι αρνούνται να αποδεχθούν την υιοθέτηση νέων πολεμικών μεθοδολογιών και τεχνολογιών ή, ακόμη περισσότερο, αδυνατούν να αντιληφθούν τη σημασία τους. Οι στρατοί αυτοί θα αντιμετωπίσουν δραματικές συνέπειες αν ο αντίπαλός τους κατανοήσει πριν από αυτούς τις δυνατότητες ενός νέου παράγοντα.
 
Ακριβώς μια τέτοια υποψήφια κατάσταση αντιμετωπίζουμε σήμερα. Και αυτή είναι οι συγκλονιστικές αλλαγές που έχουν φέρει στα διεθνή ισοζύγια ισχύος τα ρομποτικά οπλικά συστήματα χαμηλού κόστους. Τα πολεμικά ρομπότ αποτελούν μέρος της Στρατιωτικής Επανάστασης που βρίσκεται εν εξελίξει εδώ και αρκετά χρόνια και την οποία εξετάζει και η μελέτη του γράφοντος “Η Νέα Στρατιωτική Επανάσταση και η Ελληνική Αμυντική Στρατηγική” (Εκδόσεις Λιβάνη).
 

Μαύρη Δευτέρα για τον Scholz - Χιλιάδες τρακτέρ στο κέντρο του Βερολίνου, ανυποχώρητοι οι αγρότες

Ο καγκελάριος Olaf Scholz δέχεται δριμεία κριτική επειδή δεν έχει έως τώρα συναντηθεί με τους αγρότες 
 
Κορυφώνονται σήμερα οι αγροτικές κινητοποιήσεις στη Γερμανία, με το μεγάλο συλλαλητήριο στο Βερολίνο, για το οποίο η αστυνομία αναμένει περισσότερους από 10.000 συμμετέχοντες και τουλάχιστον 5.000 αγροτικά οχήματα. 
 
Οι αρχές προειδοποιούν για το ενδεχόμενο εκτεταμένων προβλημάτων στην κυκλοφορία.