MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 11 Ιουνίου 2023

Η αλήθεια για τους φόρους


Η ταξική ακτινογραφία των φορολογικών εσόδων μέσα από τους επίσημους αριθμούς και 8 ερωτήσεις και απαντήσεις ● Τη χειρότερη αναλογία άμεσων και έμμεσων φόρων στην Ε.Ε. διατηρεί η Ελλάδα χάρη στην πεισματική άρνηση της κυβέρνησης της Ν.Δ. να μειώσει τους συντελεστές ΦΠΑ και Ειδικούς Φόρους σε βασικά αγαθά ● Ελαφρύνσεις μόνο για τα... ρετιρέ ● Με εισοδήματα φτώχειας το 40% των φορολογούμενων.
 
Δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές και οι συζητήσεις γύρω από τη φορολογική δικαιοσύνη έχουν πάρει φωτιά∙ ομοίως και οι επικρίσεις για το «ποιοι ευνοήθηκαν» και «ποιοι πλήρωσαν το μάρμαρο» την τετραετία που μας πέρασε.
 

«Σε αυτές τις εκλογές θα αποφασίσουμε για την τύχη του Αιγαίου»! Γιώργος Ρωμανός

«Καλό θα είναι να καταλάβουμε ότι σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για το τι θα γίνει με τις Πρέσπες του Αιγαίου! Αυτός είναι ο λόγος που ο κ.Μητσοτάκης ζητά να έχει ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή». Ο Γιώργος Ρωμανός Συγγραφέας Αναλυτής, Ιστορικός ερευνητής, μιλά στο militaire channel για το διακύβευμα των εκλογών ξεκινώντας όμως από την πολιτική ιστορία της χώρας. Μια ιστορία 202 ετών κατά την οποία οι υποτιθέμενες δημοκρατικές περίοδοι δεν ήταν πολλές. Ακόμη και σε αυτές όμως πόση δημοκρατία υπήρχε πραγματικά; Ελάχιστη ή καθόλου όπως εξηγεί.
 

Δολοφονούν τον Καποδίστρια και… μετά θάνατον!

( John.k - Φοβούνται, τρέμουν οι κατακτητές μη τυχόν δει την ιστορία και ξυπνήσει ο Έλληνας. Κρύος ιδρώτας τους πιάνει , μη τυχόν και αρχίσει ο Έλληνας να ψάχνει τους υπεύθυνους ακόμα και τώρα , γιατί είναι οι ίδιοι που κυβερνάνε ... αυτοί που σκότωσαν τον Καποδίστρια.  ) 

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει ταινία του Γιάννη Σμαραγδή – Πολίτες ζητούν να μάθουν τον λόγο και τους απαντούν ότι είναι «προσωπικό δεδομένο»!
 
«Στην Ελλάδα είναι επικίνδυνο να είσαι πατριώτης» δηλώνει ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής απαριθμώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αφότου αποφάσισε να γυρίσει ταινία για τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια.
 

Εκρηκτικές αυξήσεις τιμών παντού: Τρόφιμα, φάρμακα, ένδυση κλπ. έγιναν «είδη πολυτελείας» – Οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν

«Πού θα πάει αυτό το κακό;» αναρωτιούνται όλοι

Μπορεί ο «επίσημος» πληθωρισμός στην Ελλάδα να κυμαίνεται στο 4,1% η πραγματικότητα όμως των τιμών τροφίμων και φαρμάκων, είναι εντελώς διαφορετική καθώς κινείται σε πολλαπλάσιους ρυθμούς. 
 
Έτσι αν και  τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν νέα επιβράδυνση του πληθωρισμού στην Ελλάδα, στο 4,1% τον Μάιο από 4,5% τον Απρίλιο, οι τιμές των τροφίμων συνεχίζουν να «καλπάζουν»  σημειώνοντας άνοδο 11,6% κατά μέσο όρο. Ακόμη περισσότερο (+18%) αυξήθηκαν οι τιμές των φαρμάκων!
 
Η υποχώρηση του επίσημου δείκτη οφείλεται αποκλειστικά στις μειώσεις των τιμών του φυσικού αερίου κατά 49,6%, του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 24,1%, των τηλεφωνικών υπηρεσιών κατά 22%, του πετρελαίου θέρμανσης κατά 20,7% και των καυσίμων και λιπαντικών κατά 16,8%.