MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Stratfor: Η ημερομηνία λήξης στην επίθεση φιλίας του Ερντογάν

O παραδοσιακά προκλητικός ηγέτης της Τουρκίας δοκιμάζει μια πιο διαλλακτική προσέγγιση, καθώς οι οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας υποσκάπτουν την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).


Τα θερμά του λόγια, ωστόσο, θα παραμείνουν πιθανότατα απλά λόγια. Τους τελευταίους μήνες, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έχει υποσχεθεί μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και τη δικαιοσύνη στο εσωτερικό και στη διπλωματία με την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ στο εξωτερικό. Αλλά αυτή η αξιοσημείωτη αλλαγή τόνου έχει πιθανότατα στόχο την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και την αποφυγή επιβολής κυρώσεων μέχρι να επιστρέψει η τουρκική οικονομία σε ανοδική τροχιά, όταν και η Άγκυρα πιθανότατα θα ξαναβρεί τον γνώριμο προκλητικό εαυτό της. 
 

Καλεντερίδης: Να προστατεύσουμε τη Μακεδονία, να αλλάξει η συμφωνία των Πρεσπών

Ο Σάββας Καλεντερίδης σχολιάζει στην εκπομπή Zoom τη δήλωση Ζάεφ και την απάντηση Βούλγαρο Ευρωβουλευτή στον Σκοπιανό πρωθυπουργό

Τη δήλωση του Ζόραν Ζάεφ κατά τη συζήτηση «Η Βόρεια Μακεδονία στο κατώφλι της Ευρώπης» στο αμερικανικό thin tank Atlantic Council και την απάντηση του Βούλγαρου Ευρωβουλευτή, Άντζελ Ντζαμπάτζκι, σχολιάζει ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή Zoom στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Infognomonpolitics.gr

Εξέγερση Ελλήνων: Μεγάλη συγκέντρωση κατά του lockdown στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή με σύνθημα «ζητάμε τη ζωή μας πίσω»

( John.k - Απαράδεκτοι αυτοί οι Έλληνες …. Η κυβέρνηση , ο πρωθυπουργός τα ΜΜΕ τους ζήτησαν επιμελώς να κάτσουν σπίτι να πεθάνουν, και αυτοί εξεγείρονται. 
 
Τους είπαν …. Αν δεν κάτσετε σπίτι να πεθάνετε, θα σας στείλουμε πρόστιμα μέσω της ΑΑΔΕ , θα σας στείλουμε τα ΜΑΤ ( τον στρατό μας ) να σας κατατροπώσει …. Αλλά αυτοί εκεί …. Δεν βλέπουν τα στοιχεία με τα κρούσματα που δημοσιεύει η κυβέρνηση κάθε μέρα , τον πρωθυπουργό με τι ευλάβεια τηρεί τα μέτρα !! …..  και επαναστατούν …)

Το νέο lockdown το οποίο ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκη, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με τους Θεσσαλονικείς να ετοιμάζουν διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά των περιοριστικών μέτρων την Κυριακή.


Στην κοινωνία επικρατεί οργή μετά και τα νέα μέτρα τα οποία ανακοινώθηκαν, τα οποία έρχονται λίγα 24ωρα μετά το περίφημο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ικαρία και ήδη ανακοινώθηκε η πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του lockdown.

Πετράκος: Αντισταθείτε, μην συνηθίσετε αυτό που ζούμε τώρα

«Αυτή την στιγμή διακυβεύονται η ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το μέλλον των παιδιών μας».


Με αφορμή την ανακοίνωση για νέο σκληρό lockdown στην Αττική, μετά τη νέα αύξηση κρουσμάτων που κατέγραψε ο ΕΟΔΥ, ο Γρηγόρης Πετράκος ξέσπασε στον προσωπικό του λογαριασμό, στο Facebook.

«Αγαπητοί φίλοι, συμπληρώνουμε ένα χρόνο πλέον μέσα σε αυτή την παράνοια. Μαθαίνω ότι οδεύουμε προς ένα σκληρότερο lockdown για ακόμα μια φορά» αναφέρει σε βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό.

Ο τραγουδιστής κάλεσε δε τους πολίτες να μην συνηθίσουν τα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο. «Θέλω να σας παρακαλέσω, μη του φοβάστε. Αντισταθείτε. Αντισταθείτε με όποιον τρόπο μπορείτε και προς Θεού μη συνηθίσετε αυτό που ζούμε τώρα», υπογράμμισε ο Γρηγόρης Πετράκος.