MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Για πρώτη φορά η Τουρκία θέτει απαίτηση έρευνας διάσωσης εντός των εθνικών χωρικών υδάτων: NOTAM για ναυάγιο που έγινε 4,5 μίλια από την Λέσβο

Η Άγκυρα αμφισβητεί ανοιχτά τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα
 
Σε μια προκλητική κίνηση προχώρησε η Τουρκία, καθώς εξέδωσε NOTAM δηλώνοντας ότι δεν αναγνωρίζουν την ελληνική ευθύνη για έρευνα και διάσωση για το ναυάγιο του Raptor, το οποίο σημειώθηκε μόλις 4,5 (!) ν.μ. από τις ακτές της Λέσβου.
 
Ενώ το Κέντρο του Πειραιά εξέδωσε το πρωί της Τρίτης μόλις έγινε γνωστό το ναυάγιο ΝΟΤΑΜ για την έναρξη επιχείρησης έρευνας και διάσωσης, λίγη ώρα αργότερα οι τουρκικές Αρχές εξέδωσαν δική τους ΝΟΤΑΜ δηλώνοντας ότι δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη για έρευνα και διάσωση στην περιοχή αυτή και ότι η ευθύνη συντονισμού της επιχείρησης ανήκει στις αρμόδιες τουρκικές Αρχές.
 

Το Σύμφωνο Φιλίας της Τουρκίας με τον Χίτλερ και το θράσος του Ερντογάν για το Ολοκαύτωμα

Γράφει ο
Νότης Μαριάς
 
Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης,  πρώην Ευρωβουλευτής, notismarias@gmail.com
 
Το θράσος του Ερντογάν δεν έχει πλέον όρια. Χαρακτηριστική η επίθεση που εξαπέλυσε από το Βερολίνο παρουσία του Σολτς κατά της Ευρώπης για το Ολοκαύτωμα.  Και δυστυχώς δεν βρέθηκε κανείς να του πει ότι ο Χίτλερ δεν θα μπορούσε να κάνει το Oλοκαύτωμα αν η Τουρκία δεν είχε σταθεί το πλευρό του το διάστημα 1941-1945.