MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Αποχωρεί ο κύριος «εσωτερική υποτίμηση»

 
Φεύγει κι αφήνει πίσω του συντρίμμια. Ο λόγος για τον Ολιβιέ Μπλανσάρ, τον επί επτά συναπτά έτη επικεφαλής οικονομολόγο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, πνευματικό πατέρα της εσωτερικής υποτίμησης, της άγριας δηλαδή πολιτικής περικοπών που εφαρμόστηκε διά ροπάλου στη χώρα μας από την τρόικα, οδηγώντας στη σημερινή καταστροφή.

Ο 67χρονος Γάλλος οικονομολόγος απέκτησε διδακτορικό το 1977 από το ΜΙΤ των ΗΠΑ, Πανεπιστήμιο στο οποίο συνεχίζει να διδάσκει ώς σήμερα Οικονομικά. Νωρίτερα δίδαξε στο Χάρβαρντ, ενώ διετέλεσε σύμβουλος των Fed της Βοστόνης και της Νέας Υόρκης.

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ : Νόμιμη και επιβεβλημένη η στρατικοποίηση των νησιών μας

Νότης Μαριάς, Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- O ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Καθηγητής Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, πρώην Ευρωβουλευτής, notismarias@gmail.com


Εντείνονται καθημερινά οι απειλές της Τουρκίας κατά της Ελλάδας που συνοδεύονται πλέον και με την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας σε συγκεκριμένα νησιά του Β.Α. Αιγαίου αλλά και σε ολόκληρη τη Δωδεκάνησο με το αιτιολογικό της δήθεν μη αποστρατικοποίησης των εν λόγω νησιών. Στο πλαίσιο αυτό ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι έθεσε τελεσίγραφο άμεσης αποστρατικοποίησης των παραπάνω νησιών διαφορετικά όπως είπε η Τουρκία θα αμφισβητήσει την ελληνική κυριαρχία στα εν λόγω νησιά με βάση δήθεν το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες (www.kathimerini.gr 23/6/2022). Μάλιστα ο ίδιος επανήλθε με νέα εμπρηστική ρητορική δηλώνοντας «αποστρατικοποίηση των νησιών διαφορετικά αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους και όπου πάει» (www.cnn.gr 26/6/2022 και www.tovima.gr 26/6/2022) συνεπικουρούμενος και από την απίστευτη πρόκληση τούρκου πολιτικού ο οποίος ήρθε στην Αθήνα και άνοιξε τουρκική σημαία έξω από τη Βουλή κάνοντας δηλώσεις (www.iefimerida.gr 26/6/2022).