MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Πρωτοφανής εξέλιξη λογοκρισίας – Βραζιλιάνος δικαστής με δικτατορικό τρόπο απαγόρευσε το Χ (πρώην Twitter)

Είναι ακριβές ότι το Χ και το Telegram είναι τα πιο ελεύθερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παγκοσμίως
 
Δικαστής απαγόρευσε τον X στη Βραζιλία επειδή αρνήθηκε να συμμορφωθεί με απόφαση του…
 
Το X του Elon Musk διατάχθηκε σε «άμεση αναστολή» από τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας, Alexandre de Moraes, επικαλούμενος την άρνηση της εταιρείας να συμμορφωθεί με νομική διάταξη για λογοκρισία των πολιτικών αντιπάλων, αναφέρει το Bloomberg.
 

Μεταναστευτικό: Συνεχίζεται ο σιωπηρός εποικισμός της Ελλάδας

Από το 2019 που το κυβερνών κόμμα ανέλαβε την εξουσία, διάφοροι υπουργοί έχουν αναφερθεί στο “μεταναστευτικό” με φράσεις του τύπου «το μεταναστευτικό πρόβλημα λύθηκε», «αποσυμφορήσαμε τα νησιά» κλπ.
 
Επίσης, πριν τις εκλογές ο πρωθυπουργός και διάφορα κυβερνητικά στελέχη δεν παραλείπουν να φωτογραφίζονται στο επί μακρόν ανεγειρόμενο τείχος του Έβρου, καλλιεργώντας την εντύπωση ότι στο μεταναστευτικό η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική πυγμής, που στόχο της έχει να περιορίσει τις παράνομες μεταναστευτικές ροές που καταφθάνουν στην Ελλάδα από δεκάδες χώρες της Ασίας και της Αφρικής.