MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Το μεγάλο κόλπο!

Λύσεις για τους νόμιμους τοκογλύφους υπάρχουν - μία εκ των οποίων θα ήταν υποθετικά η μείωση των αντικειμενικών αξιών, έτσι ώστε οι τράπεζες να κατάσχουν «έντιμα» τα ακίνητα ή/και να τα πλειστηριάσουν, σε μία εύλογη για τους δανειολήπτες τιμή 

Οι τράπεζες προετοιμάζουν πυρετωδώς ειδικές «μονάδες κρούσης», με τις οποίες σχεδιάζουν να λεηλατήσουν τα νοικοκυριά (άρθρο) και τους φορολογουμένους, για να μπορέσουν να εξυγιανθούν οι ίδιες - κρίνοντας από τις τελευταίες ειδήσεις που βλέπουν το φως της επικαιρότητας (στο τέλος του κειμένου), μεταξύ των οποίων τις δυσκολίες για τη δημιουργία μίας εξειδικευμένης «κακής τράπεζας» (bad Bank), για την αποθήκευση και «κοινωνικοποίηση» των επισφαλειών (τραπεζικών ζημιών). 

Κοινωνικοί δολοφόνοι


Η διαστροφή των κρατούντων, αλλά κυρίως οι επιδιώξεις τους περί «ανάπτυξης» -τύπου Μοζαμβίκης- αποδεικνύεται από τον τρόπο με τον οποίο θα κλείσουν προσεχώς, όσες επιχειρήσεις και καταστήματα δεν έκλεισαν μέχρι τώρα. Η φορολογικές επιβαρύνσεις φέτος για ένα ελεύθερο επαγγελματία ξεπερνούν το 40% !!!, ενώ συνολικά σύμφωνα με τους μετριοπαθέστερους υπολογισμούς, με χαράτσια και λοιπούς φόρους απ’ τα 100 ευρώ που παίρνει θα καταβάλλει τα 65-70 στο κράτος-λήσταρχο.

O κόσμος μυρίζει… μπαρούτι

Η συντριβή του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία ήταν ένας ακόμη σημαντικός κρίκος σε μια αλυσίδα πολύ ανησυχητικών γεγονότων του τελευταίου διαστήματος, που αναστατώνουν το χάρτη της παγκόσμιας οικονομίας και γεωπολιτικής.

Σε γεωπολιτικό επίπεδο, η ανοιχτή πληγή στην ανατολική Ουκρανία, η αεροπορικιή και στη συνέχεια χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, η δημιουργία «απελευθερωμένων περιοχών» στο Ιράκ και τη Συρία από τους τζιχαντιστές, δημιουργούν ρίγη ανησυχιών για τη «ρευστοποίηση» ισορροπιών, συμμαχιών και συσχετισμών δύναμης που σηματοδοτούν όλα αυτά. 25 χρόνια ύστερα από την πτώση των καθεστώτων του «υπαρκτού σοσιαλισμού» ο κόσμος αντί να βαδίζει προς την υπεσχημένη κατεύθυνση της παγκόσμιας ειρήνης, του αφοπλισμού και της σταθερότητας, μοιάζει μάλλον με τον κόσμο λίγο πριν τη ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Όλα «φορτωμένα» στην… πλάτη των Ελλήνων

Το ελληνικό δημόσιο «πληρώνει» και τα… σπασμένα στις κατασκευαστικές εταιρίες, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για παραλείψεις, καθυστερήσεις και διάφορες άλλες «αγκυλώσεις» που προκάλεσαν το μπλοκάρισμα της ολοκλήρωσης των έργων 

Σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένα θα έπρεπε, διότι τα γεγονότα άλλα πιστοποιούν, όλες οι ενέργειες του ελληνικού δημοσίου για την κατασκευή των εθνικών οδών, να είχαν ως κύριο μέλημά τους τη διασφάλιση των συμφερόντων του κράτους, άρα και των πολιτών αυτού του τόπου. 

O διαφορετικός τρίτος παγκόσμιος πόλεμος

Μενέλαος Τασιόπουλος

Κανείς από τους δύο προηγούμενους πολέμους, που χαρακτηρίστηκαν παγκόσμιοι, δεν ήταν τέτοιος. 

Ουσιαστικά τόσο ο πρώτος όσο και ο δεύτερος ήταν ευρωπαϊκοί πόλεμοι, συνέχεια του Μεσαίωνα, που είχαν μια κοινή βάση και αφετηρία.

Την προσπάθεια των γερμανικών βαρβαρικών φύλων να οργανώσουν μια ευρωπαϊκή και υπό την έννοια αυτή παγκόσμια αυτοκρατορία.


Ποιοί πραγματικά μας κυβερνούν….

Μελετώντας την διεθνή πολιτική σκηνή, με ιδιαίτερη προσοχή, μπορούμε να οδηγηθούμε σε σημαντικά συμπεράσματα όσον αφορά σημαντικές παραμέτρους των τεκταινόμενων στα παρασκήνιά της. 

Γράφει η Θάλεια Χούντα 

Μπορεί σε κάποιους να μοιάζει συνωμοσιακό, αλλά όλοι μας γνωρίζουμε, ότι οι άνθρωποι στις ημέρες μας καθοδηγούνται από τις πολιτικές και στρατιωτικές μας ηγεσίες, σύμφωνα με τις διαταγές των δυο παγκόσμιων κέντρων-της Τριμερούς Επιτροπής και της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.