MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Εως και 85% οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα!

Τα νοικοκυριά βιώνουν δυόμισι εφιαλτικά χρόνια, την ώρα που οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι - Δυσοίωνες προβλέψεις για φρούτα, λαχανικά, κρέας και γαλακτοκομικά, λόγω της καταστροφής στη Θεσσαλία
 
Σωρευτικές αυξήσεις, που φτάνουν έως και 85%, αγγίζουν οι τιμές σε ορισμένα τρόφιμα, όπως στα γαλακτοκομικά, από την ημέρα που έκανε την εμφάνισή του ο πληθωρισμός έως και σήμερα.
 
Τα ελληνικά νοικοκυριά βιώνουν δυόμισι εφιαλτικά χρόνια εκτόξευσης τιμών σε βασικά είδη ανάγκης, την ώρα που οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι για περισσότερο από μία δεκαετία, ενώ οι όποιες αυξήσεις σε συντάξεις και κατώτατο μισθό εξανεμίζονται μέσα σε έναν μήνα από τις πληθωριστικές πιέσεις. Σημειώνεται πως ο πληθωρισμός στα τρόφιμα «τρέχει» κάθε μήνα με ρυθμό της τάξεως άνω του 10%.
 

Εξαγριωμένοι με την κυβέρνηση οι κάτοικοι στον Παλαμά Καρδίτσας: «Πνίξατε τον κάμπο και θα σας πνίξει η οργή μας»

Ζητούν αποζημίωση στο 100% και άμεση αποκατάσταση των υποδομών για να αρχίσουν και πάλι την ζωή τους
 
Εξαγριωμένοι με την κυβέρνηση είναι οι πλημμυροπαθείς που συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στον Παλαμά Καρδίτσας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την καταστροφή που υπέστησαν λόγω της κυβερνητικής ανικανότητας και να ζητήσουν έργα που θα αποτρέψουν παρόμοια τραγωδία στο μέλλον, λέγοντας χαρακτηριστικά «πνίξατε τον κάμπο, θα σας πνίξει η οργή μας».
 

Πόλεμος ή επαρχία της Τουρκίας; Αυτό είναι το δίλημμα μας; Δρ Δημήτρης Σταθακόπουλος

Πολύ συχνά  όσοι υποστηρίζουν ότι πρέπει «να τα βρούμε με τους Τούρκους» , θέτουν το ψευτοδίλημμα «πόλεμος ή ειρήνη»…Στην πραγματικότητα η Άγκυρα δουλεύοντας μεθοδικά για τουλάχιστον μισό αιώνα έχει αρχίσει να μας θέτει το δίλημμα πόλεμος ή τουρκική επαρχία! Αυτός είναι ο ρόλος που μας επιφυλάσσει ,με την βοήθεια όσων αποκαλούμε συμμάχους μας…
 
Αν είναι σωστή ή λάθος αυτή η άποψη το απαντά ο Δρ Δημήτρης Σταθακόπουλος με τον οποίο συζητάμε με αφορμή το δράμα των ανθρώπων που ζούσαν μέχρι πριν μερικές μέρες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Τώρα είναι πρόσφυγες ξεριζωμένοι και σε αυτό τον ξεριζωμό πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η Τουρκία.