MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Η Κύπρος είναι περικυκλωμένη & οι γεωτρήσεις έχουν ξεκινήσει - Οι S-400 θα χρησιμοποιηθούν αν...»

Σε μία κίνηση επίδειξης δύναμης προχώρησε η Αγκυρα, δημοσιοποιώντας χάρτη με τις τουρκικές δυνάμεις να έχουν περικυκλώσει την Κύπρο μαζί με φωτογραφίες από τα πλωτά γεωτρύπανα "Γιαβούζ", "Φατίχ" και το ερευνητικό πλοίο Μπαρμπαρός, τα οποία συνοδεύουν πλοία του τουρκικού Nαυτικού.

Παράλληλα, UAV Bayraktar TB2 πετούν στην περιοχή ενώ τουρκικό μεταγωγικό προσγειώθηκε στα Κατεχόμενα.

Η ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter του τουρκικού υπουργείου Αμυνας έρχεται λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία των γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η κατάρρευση της Deutsche Bank

Η γερμανική τράπεζα ανέφερε πως αναμένει καθαρές ζημίες ύψους 2,8 δις € μόνο για το δεύτερο τρίμηνο του 2019, ότι θα απολύσει 18.000 άτομα κόστους 7,4 δις € και πως θα αποχωρήσει από την επενδυτική τραπεζική – ενώ είναι στο κόκκινο τα τέσσερα από τα τελευταία πέντε χρόνια. Εάν σημειώσει δε κανείς πως η επενδυτική τράπεζα, από την οποία αποχωρεί, παράγει περίπου το 50% των εσόδων της, θα κατανοήσει το μέγεθος των προβλημάτων που θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει στο μέλλον – τα οποία θα εντείνουν την καθοδική της πορεία, ελπίζοντας να μην εξελιχθεί σε μία νέα Lehman Brothers που θα αποτελούσε βόμβα μεγατόνων στα θεμέλια της Γερμανίας, του ευρώ, καθώς επίσης του δυτικού συστήματος του χρέους.

Deutsche Bank: «Μαύρη» Τρίτη για τον γερμανικό τραπεζικό κολοσσό

Δεν έχει σταματημό η κατρακύλα της τιμής της μετοχής της Deutsche Bank, καθώς οι επενδυτές αμφιβάλλουν για το σχέδιο αναδιάρθρωσης του τραπεζικού κολοσσού της Γερμανίας.

Η μετοχή της Deutsche Bank διεύρυνε τις απώλειές της την Τρίτη (9.7.2019), εν μέσω αμφιβολιών των επενδυτών ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλός της θα μπορέσει να αναζωογονήσει την τράπεζα με τη συρρίκνωση του επενδυτικού της βραχίονα και την επιστροφή στις ρίζες της ως τράπεζας των γερμανικών επιχειρήσεων.

Η διαδικασία αφελληνισμού της Ελλάδας συνεχίζεται

Έχουν παραδόξως σταματήσει οι συζητήσεις σχετικά με το εάν το δημόσιο χρέος μας είναι βιώσιμο ή μη – ενώ δεν έχουν ξεκινήσει ποτέ αντίστοιχες, όσον αφορά το κόκκινο ιδιωτικό. Το μόνο που συζητείται είναι η ανακεφαλαίωση για πολλοστή φορά των τραπεζών – ελπίζοντας να είναι κακόβουλες διαδόσεις οι αναφορές στη χρήση του μαξιλαριού των 25 δις € της προηγούμενης κυβέρνησης με την αντικατάσταση τους από μία πιστοληπτική γραμμή στήριξης ή στο «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων. Εν τούτοις, γνωρίζοντας πως όταν δεν χρεοκοπεί επίσημα ένα κράτος, χρεοκοπούν οι Πολίτες του, τίποτα δεν είναι απίθανο – ενώ το σίγουρο είναι το ότι, θα συνεχιστεί η σταδιακή κλοπή των περιουσιακών στοιχείων των Ελλήνων.

Η ΕΕ παραβιάζει… το διεθνές δίκαιο στην Κύπρο! Ψευδοκράτος σε παράκρουση

Η τελευταία ανακοίνωση της ΕΕ αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, αναφέρει το λεγόμενο «υπεξ» των κατεχομένων. Απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι, σε σχέση με την παρουσία του τουρκικού πλοίου-γεωτρύπανου «Γιαβούζ» και την πρόθεση της Άγκυρας να προβεί σε νέες γεωτρήσεις στα βορειοανατολικά της Κύπρου, το λεγόμενο «υπέξ» του ψευδοκράτους λέει ότι η προσέγγιση της ΕΕ, η οποία λειτουργεί ως δικαστήριο, δεν είναι σε καμία περίπτωση συμβατή με το διεθνές δίκαιο. 

Τόσο το διεθνές δίκαιο, όσο και το δίκαιο της θάλασσας απαιτούν όπως τα μέρη διαπραγματευτούν και καταλήξουν το συντομότερο δυνατό σε λύση επί των διαφορών τους, λέει και προσθέτει ότι προσεγγίσεις που δίνουν πλεονέκτημα σε μια πλευρά έως ότου υπάρξει κατάληξη, αντίκεινται στην αρχή της αμεροληψίας και δεν γίνονται αποδεκτές.

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Τουρκία παραβιάζει την κυριαρχία της Κύπρου…

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του που εξέδωσε αργά χθες το απόγευμα, επισημαίνει ότι παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις γύρο από την κυπριακή ΑΟΖ, και θεωρεί ότι «η παραβίαση της κυριαρχίας της Κύπρου δεν μπορεί να συμβάλλει στην δημιουργία προϋποθέσεων για σταθερή, βιώσιμη και δίκαια λύση του κυπριακού προβλήματος»

«Σε σχέση με τις πληροφορίες που λαμβάνουμε για την είσοδο ενός ακόμη τουρκικού σκάφους με σκοπό την διεξαγωγή γεωλογικών ερευνών στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου, παρακολουθούμε με ανησυχία τις εξελίξεις στην περιοχή. Θεωρούμε ότι η παραβίαση της κυριαρχίας της Κύπρου δεν μπορεί να συμβάλλει στην δημιουργία προϋποθέσεων για σταθερή, βιώσιμη και δίκαια λύση του κυπριακού προβλήματος», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ,

Η Αίγυπτος καλεί την Τουρκία να μην προχωρήσει σε γεωτρήσεις στην Κύπρο

Με ανακοίνωσή του το Αιγυπτιακό ΥΠΕΞ ζητά την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή και τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου από την Άγκυρα

Ανακοίνωση αναφορικά με τα σχέδια της Τουρκίας για εξερεύνηση πετρελαίου κοντά στην Κύπρο, εξέδωσε σήμερα το Υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου.

State Department: Η Τουρκία να σταματήσει τις γεωτρήσεις ανοιχτά της Κύπρου

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να ανησυχούν έντονα για τις επανειλημμένες προσπάθειες της Τουρκίας να διεξάγει επιχειρήσεις γεωτρήσεων στα ύδατα της Κύπρου», δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, Μόργκαν Ορτέιγκους

Με νέα ανακοίνωση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδικάζει την πρόσφατη αποστολή του πλωτού γεωτρύπανου «Γιαβούζ» στην Κυπριακή ΑΟΖ και εκφράζει για δεύτερη φορά την έντονη ανησυχία του για τις παράνομες δραστηριότητες που επιχειρεί να διεξαγάγει η Τουρκία εντός της κυπριακής ΑΟΖ.