MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Ν. Λυγερός - Ομιλία στο Συλλαλητήριο για το Σκοπιανό. Στοκχόλμη - Σουηδία

Ν. Λυγερός - Ομιλία στο Συλλαλητήριο για το Σκοπιανό. Στοκχόλμη - Σουηδία,

25/02/2018

Θέμα : Συλλαλητήριο για το Σκοπιανό

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗΣ Γ΄ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Θα πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθούμε όλοι το πραγματικό πρόβλημα της χώρας μας, διαφορετικά, αν δεν το αντιληφθούμε αυτό, δεν θα μπορέσουμε ποτέ, ούτε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας για μια κοινή δράση, ούτε φυσικά θα μπορέσουμε ποτέ να διεκδικήσουμε κάτι συγκεκριμένο και να το επιτύχουμε. Θα πρέπει με άλλα λόγια να ξέρουμε τι ζητάμε.

Το πραγματικό πρόβλημα, σπεύδουμε να πούμε, είναι η πλήρης διάσταση μεταξύ κράτους και κοινωνίας, η πλήρης αυτονόμηση του πρώτου και η καταδυνάστευση της δεύτερης..

Κεφάτη ομολογία της CIA: Επεμβαίνει στις εκλογές σε Ελλάδα, Ιταλία, οπουδήποτε. Αλλά για...καλό

By Binoy Kampmark, Eurasia Review, February 22, 2018

[Πέραν του ότι εισάγει τον στοιχειοθετημένο και νηφάλιο αντίλογο στο καθημερινό δωδεκάμηνο τηλεοπτικό σφυροκόπημα με το αμερικανικό «ειδησεογραφικό» σήριαλ για ρωσική παρέμβαση υπέρ του Τραμπ στις προεδρικές εκλογές, το ακόλουθο άρθρο λογίου του Κέμπριτζ, καθηγητού πανεπιστημίου της Μελβούρνης, με αναφορές και στην Ελλάδα, προσφέρει πολύτιμη τροφή για σκέψη –στον σκεπτόμενο ΄Ελληνα αναγνώστη- στiς τελευταίες ιδίως παραγράφους του] 

Παρουσίαση: Μιχαήλ Στυλιανού

«Τέτοια κάναμε (ανάμειξη σε ξένες εκλογές) από την ίδρυση της CIA, το 1947» - Loch K. Johnson, New York Times, Feb 17, 2018

Η ώρα της Ιταλίας

Τα προγράμματα και οι δημόσιες δηλώσεις των σημαντικότερων ιταλικών πολιτικών κομμάτων, δεν τεκμηριώνουν τις προσπάθειες να παρουσιαστούν οι επικείμενες εκλογές ως μία μάχη μεταξύ των υποστηρικτών και των εχθρών του ευρώ – αφού κανένα δεν τοποθετείται εναντίον της Ευρωζώνης.

Ανάλυση 

Το ευρωπαϊκό καθεστώς σκηνοθετεί τις ιταλικές εκλογές της επομένης Κυριακής ως μία μάχη μεταξύ αυτών που τάσσονται υπέρ και κατά της Ευρωζώνης – με δεύτερο συστατικό στοιχείο το μεταναστευτικό που απασχολεί επίσης το σύνολο του πληθυσμού. Σύμφωνα με πολλούς δε, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται ο ευρωπαίος επίτροπος οικονομικών (πηγή), οι ιταλικές εκλογές αποτελούν ένα μεγάλο πολιτικό ρίσκο για τη σταθερότητα της νομισματικής ένωσης – με την Ιταλία να θεωρείται το πλέον αδύναμο μέλος στην αλυσίδα των μεγάλων κρατών της Ευρώπης. 

Θ.Πάγκαλος: Ξεμπροστιάζει -και ντροπιάζει- τον εαυτό του για τα Ίμια

Του Γ. Λακόπουλου

Από τη διακυβέρνηση Σημίτη με υπουργό Εξωτερικών τον Θ. Πάγκαλο ανάμεσα στα άλλα έχουν μείνει. Πρώτο, η «γκριζοποίηση» των Ιμίων: «όχι σημαίες, όχι όπλα, όχι καράβια». Δεύτερο, η αποδυνάμωση των ελληνικών θέσεων στο Αιγαίο με τη συμφωνία της Μαδρίτης που αναγνωρίζει: «νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα» της Τουρκίας στο Αιγαίο και βαφτίζει τις διεκδικήσεις της «διαφορές» μεταξύ των δυο χωρών. Τρίτο, παραβίαση αρχών του ουμανισμού : επί των ημερών τους διωκόμενος παραδόθηκε στους διώκτες του.