MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Γιάννης Μάζης, Ο Πούτιν κάνει στην Ουκρανία ότι έκανε η Τουρκία στην Κύπρο και οι ΗΠΑ στο Κόσοβο

Ο Πούτιν κάνει στην Ουκρανία ότι έκανε η Τουρκία στην Κύπρο και οι ΗΠΑ στο Κόσοβο δηλώνει ο καθηγητής Γεωπολιτικής του ΕΚΠΑ Γιάννης Μάζης

Ο καθηγητής τονίζει ότι ο Ρώσος πρόεδρος δείχνει αποφασισμένος και η δήλωση του Αμερικανού προέδρου Μπάιντεν για μικρή εισβολή δεν μοιάζει τόσο τυχαία πλέον. Σίγουρα πάντως η δηλώσεις των Αμερικανών, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα υπάρξει στρατιωτική σύγκρουση, δεν αποθάρρυναν τον Ρώσο πρόεδρο σε καμία περίπτωση

Ρωσική επίθεση στην Ουκρανία: Η ελληνική παροιμία που πρέπει να μάθουν οι δυτικοί και η δήλωση Μητσοτάκη

Σοκαρισμένος ο πλανήτης παρακολουθεί τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Δύσκολο να υποστηρίξουν οι «Δυτικοί» ότι αιφνιδιάστηκαν. Οι σημερινές δραματικές εξελίξεις είναι σε μεγάλο ποσοστό αποτέλεσμα δικών τους πολιτικών και επιλογών. Η άρνηση τους να καταλάβουν ότι η διαρκής πίεση στη Μόσχα θα έφερνε αντίδραση είχε προσλάβει διαστάσεις εμμονής.


Η Δύση όμως θα πρέπει να μάθει και μια ελληνική παροιμία:

«Όταν κατουράς στη θάλασσα το βρίσκεις στο αλάτι», λέμε στην Ελλάδα…

Που ήταν λοιπόν η Δύση στην Κύπρο το 1974, για να ξεκινήσουμε από τα παλαιότερα και να έρθουμε στα πιο πρόσφατα:

Πού ήταν η Δύση το 2016 όταν η Τουρκία έκανε εισβολή στη Συρία;

Που ήταν στη δεύτερη εισβολή της στη Συρία;

Εμφιετζόγλου: «Εθνικό έγκλημα η απαξίωση των υδρογονανθράκων»

Πίσω από το πρόσχημα της «πράσινης» ενέργειας κρύβονται άλλες σκοπιμότητες
 
Δριμύ «κατηγορώ» στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, κατηγορώντας την ότι απεμπολεί τους υδρογονάνθρακες στην ελληνική ΑΟΖ αρνούμενη να τους εξορύξει στο όνομα της πράσινης ενέργειας.
 
Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Πατριωτικής Ενωσης καταγγέλλει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαπράττει ένα «πραγματικό εθνικό έγκλημα» σε βάρος της χώρας, καθώς δηλώνει απροκάλυπτα, μέσω του Νίκου Δένδια, ότι είναι μια «πράσινη» κυβέρνηση και ότι δεν προτίθεται να επεκτείνει τις υποθαλάσσιες έρευνες στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, με στόχο τον εντοπισμό και την εξόρυξη υδρογονανθράκων. Οπως σημειώνει, επικαλούμενος τα παραδείγματα άλλων χωρών, όπως το Ισραήλ και την Αίγυπτο, οι δηλώσεις αυτές είναι προσχηματικές.