MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Εμμονή με την οδυνηρή Συμφωνία των Πρεσπών

Εξακολουθεί, αμετανόητος, να διαφημίζει ως επίτευγμά του κάτι για το οποίο ο κόσμος περιθωριοποίησε τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τον ίδιο
 
Η υπομονή δεν είναι η κύρια αρετή που χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα. Ούτε έναν χρόνο μετά τις δύο πανωλεθρίες του στην κάλπη έχει βαλθεί να τρέχει προς την επιστροφή, χωρίς να τον κυνηγά κανένας. Με ακόμη νωπές τις μνήμες των ψηφοφόρων για τη διακυβέρνησή του, την αντιπολίτευσή του αλλά και την επιλογή Κασσελάκη, τον οποίο και φόρτωσε στην πολιτική σκηνή του τόπου, ο Τσίπρας δείχνει να βιάζεται.
  • Βασίλης Γαλούπης
Στα τέλη Μαρτίου, έναν μήνα μετά την αποτυχημένη του παρέμβαση στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό τούτη τη φορά να ρίξει τον Κασσελάκη, ένας αδιάκριτος επιβάτης «έπιασε» τον Τσίπρα στο αεροπλάνο να μελετά μια πρόταση για το rebranding του. Αυτή η πρόωρη απόπειρα να επαναλανσάρει τον εαυτό του τον οδηγεί σε πλήρη αποδιοργάνωση.
 

Τέμπη: Το κοινό μυστικό που δεν θέλει να ομολογήσει η κυβέρνηση

Στις 1/4/24 είχαν περάσει 13 μήνες μετά το δυστύχημα των Τεμπών και πολλά ερωτήματα σχετικά με την πυρκαγιά παρέμεναν αναπάντητα. Η κυβερνητική εκδοχή περί ελαίων σιλικόνης δεν είχε δεχθεί επαρκή κριτική από κάποιον με σαφή γνώση του αντικειμένου. Το ερώτημα “γιατί έγινε το ξεμπάζωμα-μπάζωμα του χώρου” παρέμενε αναπάντητο. Η κυβερνητική εκδοχή περί ευστάθειας των γερανών, ανέγερσης μνημείου, κλπ, μόνο υποψίες δημιουργούσαν.

Η επαγγελματική θητεία μου σε διυλιστήριο και η εμπλοκή μου σε Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Οδηγία Seveso) με χρήση μοντέλων διασποράς, με ώθησαν (πέρα από τη διάθεση έμπρακτης συμπαράστασης στους συγγενείς των θυμάτων) να εμπλακώ στη διερεύνηση.
 

Το ηχηρό χαστούκι των ευρωεκλογών- Νότης Μαριάς

Γράφει ο
Νότης Μαριάς
 
Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης πρώην ευρωβουλευτής
 
Τεράστιους πολιτικούς τριγμούς σε Ελλάδα και ΕΕ προκάλεσαν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.
 
Στην Ελλάδα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν μπει σε φάση εσωστρέφειας μετά το «εκλογικό χαστούκι» που τους στοίχισε απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων ψήφων.