MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Σουλτς: Η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε το μνημόνιο δεν το επέβαλαν οι Ευρωπαίοι.

Τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα ήταν αποκλειστική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης και δεν ήμασταν εμείς (οι Ευρωπαίοι) που τα επιβάλλαμε» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε τηλεοπτική εκπομπή στο γαλλικό Canal Plus. 

«Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει χρέος 180% του ΑΕΠ της, αλλά πολλά από αυτά τα μέτρα πρέπει να αλλάξουν γιατί είναι "ανυπόφορα"» πρόσθεσε.

ΠΟΤΕ ΕΛΕΓΑΝ ΨΕΜΜΑΤΑ; - ΤΟΤΕ Ή ΤΩΡΑ;


Alpha Bank και Eurobank προσέφυγαν στον ELA, τον έκτακτο μηχανισμό παροχής ρευστότητας προκαλώντας ερωτήματα για την προ μηνών υποτιθέμενη "επιτυχία" των ελληνικών τραπεζών στα "στρες τεστ"

"Καρφώνει" Σαμαρά ο Σουλτς: "Τα μέτρα λιτότητας ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης"

Tα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα ήταν αποκλειστική επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης και δεν ήμασταν εμείς (οι Ευρωπαίοι) που τα επιβάλλαμε» είπε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σε τηλεοπτική εκπομπή στο γαλλικό Canal Plus. «Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει χρέος 180% του ΑΕΠ της, αλλά πολλά από αυτά τα μέτρα πρέπει να αλλάξουν γιατί είναι "ανυπόφορα" πρόσθεσε.

ΚΚΕ: Ποιόν αλήθεια αντιπολιτεύεται;

Το μεγάλο σημερινό έγκλημα του ΚΚΕ (γιατί η ιστορία του βρίθει από μεγάλα εγκλήματα) είναι το εξής: Δεν θέτει σαν πρώτη, μέγιστη και ιστορική προτεραιότητα τον εκλογικό καταποντισμό αυτής της κυβερνητικής συμμορίας του 4ου Ράιχ, των δορυφόρων της και των νέων εφεδρειών της…

Η ηγεσία του ΚΚΕ δεν θέτει καν την αναγκαιότητα της εκλογικής πτώσης αυτής της κυβέρνησης με το ταχυδακτυλουργικό τέχνασμα της ταύτισης του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβερνητική συμμορία.

700 εκατομμύρια ευρώ "έφυγαν" σήμερα από τις ελληνικές τράπεζες μετά την απόφαση Eurobank και Alpha Bank να προσφύγουν στον ELA!

Επτακόσια εκατομμύρια ευρώ έφυγαν σήμερα από τις ελληνικές τράπεζες σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς τραπεζικών στελεχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναλήψεις που έγιναν σε σχέση με την Πέμπτη είναι αυξημένες κατά 10% στους "μεγάλους" λογαριασμούς και κατά 15% στους λογαριασμούς ταμιευτηρίου, δηλαδή των μικροκαταθετών.