MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Η Θράκη κείται μακρά;

Γράφει ο Γρηγόρης Γεωργίου Μπρόζος
Φοιτητής Οικονομικού Α.Π.Θ.

Λίγα 24ώρα μετά τις πολλαπλές εκλογές της 26ης Μαΐου και οι πολιτικές εξελίξεις τρέχουν. Η μεγάλη αποκάλυψη όμως δεν ήρθε από κάποιο γραφείο των Αθηνών, αλλά από την ακριτική Ροδόπη. Εκεί οι Μουσουλμάνοι της περιοχής έστειλαν ένα ανησυχητικό μήνυμα.

Η Μουσουλμανική μειονότητα της Ελληνικής Θράκης εκπροσωπείται στη δημόσια ζωή από το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας. Το κόμμα αυτό ιδρύθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου του 1991 από τον Σαδίκ Αχμέτ. Φυσικά δεν πρόκειται για ένα απλό πολιτικό κόμμα, όπως τα δεκάδες που εμφανίζονται κατά καιρούς. Πρόκειται για μια πολιτική οντότητα με σταθερή παρουσία από το 1991 με μόνο σκοπό ύπαρξης την προπαγάνδα ώστε να χαρακτηριστεί ως εθνική (κατά την πάγια τακτική της Άγκυρας) η θρησκευτική μειονότητα που ζει στη Θράκη.

Η τακτική της καμένης γης

Εκείνα τα κράτη που δεν παράγουν, που δεν καλύπτουν τις βασικές ανάγκες τους, που εισάγουν περισσότερα από όσα εξάγουν, που ξεπουλούν τους φυσικούς πόρους και τις επιχειρήσεις τους, καθώς επίσης που δεν προστατεύουν τα εδάφη και τον υπόγειο πλούτο τους έχοντας οδηγηθεί ύπουλα στη χρεοκοπία, είναι καταδικασμένα να εξαφανιστούν – ενώ πρόκειται για μία διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει στην πατρίδα μας και που θα διαρκέσει φυσικά αρκετά, ενώ από ένα χρονικό σημείο και μετά είναι μη αναστρέψιμη. Το χρονικό αυτό σημείο απέχει ακόμη, αλλά όχι πολύ.