MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Γιώργος Φίλης, Αποφασισμένος για όλα ο Πούτιν. Η Ευρώπη στα Τάρταρα και η Δύση σε αδιέξοδο

Με την Αμερικανική οικονομία στο απόλυτο όριο και με τα σοβαρά δίκτυα να μιλούν ανοικτά για χρεοκοπία των ΗΠΑ η Κυβέρνηση Μπάιντεν εγκρίνει το ένα πακέτο στήριξής μετά το άλλο για τη Ουκρανία. Ο Καθηγητής γεωπολιτικής, Κύριος Γιώργος Φίλης μιλάει για τις τελευταίες εξελίξεις. Χωρίς μια συμφωνία Κυρίων Δύσης, Ρωσίας δεν θα λήξει ο Πόλεμος, τονίζει ο Κύριος Φίλης. Δεν πρέπει να περιμένουμε λύση του πολέμου όσο η Δύση αντιμετωπίζει τον Πούτιν όπως τον Σαντάμ Χουσείν
 
“Οι κυρώσεις είναι σαν τη δίαιτα. Δεν χάνεις 30 κιλά μέσα σε μια εβδομάδα» δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής (!!!!) Ζοζέπ Μπορέλ, Ο Κύριος Μπορέλ προφανώς δεν χρειάζεται κάποια νομιμοποίηση για τις απόψεις του μιας και είναι δημόσιος υπάλληλος και όχι εκλεγμένος αξιωματούχος
 

Σκάνδαλο διαρκείας η μη αξιοποίηση του ενεργειακού Ελντοράντο στην Κρήτη

Έχει περάσει σχεδόν τετραετία από την εποχή που η Άγκυρα υπέγραψε με την τότε κυβέρνηση της Τρίπολης το περιβόητο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο και τίποτα δεν δείχνει πως εκείνο το τετελεσμένο θα ανατραπεί. Μπορεί να το χαρακτηρίζουμε και να είναι παράνομο σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά –όπως αποδεικνύεται από τα γεγονότα– αυτό δεν αρκεί για να ακυρωθεί. Με άλλα λόγια, η Τουρκία έχει βάλει πόδι όχι μόνο στη Λιβύη, αλλά και στην ελληνική υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ στο Λιβυκό πέλαγος, έτσι όπως αυτή ορίζεται από τη μέση γραμμή. Τους κινδύνους από τις καθυστερήσεις της μη αξιοποίησης του ενεργειακού Ελντοράντο, εκ μέρους της Ελλάδας, το έχουμε εδώ και χρόνια επισημάνει.
 

Βατερλώ υποκλοπών για Μητσοτάκη στο debate: Ομολόγησε το σκάνδαλο

Παραδέχτηκε ότι υπάρχει σκάνδαλο υποκλοπών, δήλωσε ότι ο Ν. Ανδρουλάκης δεν είναι επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια • «Αδιανόητα πράγματα, να δώσει εξηγήσεις τώρα» το σχόλιο Τσίπρα • Για φυλακές και δικαιοσύνη μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.
 
Σε βαριά ήττα για τον πρωθυπουργό εξελίχθηκε ένα χαμηλών προσδοκιών debate, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρεί σε αλλεπάλληλα λάθη για το θέμα των υποκλοπών, ομολογώντας, εμμέσως πλην σαφώς, την ύπαρξη του σκανδάλου.
 
Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να εμφανιστεί προσεκτικός στις απαντήσεις του και να διαφημίσει το προεκλογικό του πρόγραμμα, υπερασπιζόμενος, παράλληλα, το κυβερνητικό του έργο. Ωστόσο, σε ορισμένες από τις ερωτήσεις που αφορούσαν τις υποκλοπές προχώρησε σε δηλώσεις που τον εκθέτουν και δημιουργούν νέα ερωτήματα.