MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Όσοι περνούν τη χώρα της απόγνωσης παθαίνουν αμνησία …

( John.k - Όλα αυτά είναι μια καλοστημένη τηλεοπτική απάτη. Ο Ελληνικός λαός δεν τιμώρησε τον Τσίπρα για την συμφωνία των Πρεσπών , ψηφίζοντας Μητσοτάκη , που επίσης υποστηρίζει την συμφωνία. Φαίνεται το πλήθος στις συγκεντρώσεις που έκαναν. Τίποτα. Τα ΜΜΕ ορίζουν ετσιθελικά ότι ο Μητσοτάκης έχει ρεύμα, όποτε όταν του δώσει το δαχτυλίδι η Μέρκελ, ο λαός να πει , «ε, ναι  ήταν λογικό να βγει , αφού είχε ρεύμα». Απλά... αλητεία, χειραγώγηση και υπονόμευση από τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης, και τα ξένα αφεντικά τους. )

globinfo freexchange 

Δανειστήκαμε αυτή τη φράση από ένα παλιό κομμάτι της Ελληνικής ροκ μπάντας «Τρύπες», για να περιγράψουμε με λίγα λόγια αυτό που φαίνεται να έχει πάθει η Ελληνική κοινωνία. 

Πώς είναι δυνατόν μια ολόκληρη κοινωνία να έχει ξεχάσει ποιοι τη χρεοκόπησαν; Ποιοι έστησαν το άθλιο σύστημα των κρατικοδίαιτων ‘ημέτερων’ και της οικογενειοκρατίας; Ποιοι έσωσαν τις τράπεζες με πακτωλό δισεκατομμυρίων σε βάρος της μεσαίας τάξης; Ποιοι έκαναν τη μίζα και το ρουσφέτι επάγγελμα; Πώς είναι δυνατόν αυτή η κοινωνία να ετοιμάζεται να ξαναφέρει στην εξουσία ένα κομμάτι αυτού του άθλιου πολιτικού κατεστημένου, με την επιστροφή μάλιστα του αμετανόητα νεοφιλελεύθερου Κυριάκου Μητσοτάκη και της ομάδας του; 

ΣΕ…19 ΤΡΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ Ο ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΣΤΑ…ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η χωρά που εδώ και δέκα περίπου χρόνια κλονίζεται από μια άνευ προηγούμενου οικονομική κρίση με την… «καθοδήγηση» των Βρυξελλών, είναι η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης σε ορυκτό πλούτο και σύμφωνα με Γάλλους και Νορβηγούς ερευνητές η αξία του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας πλησιάζει τα 10 τρις δολάρια.

Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα γιατί πολλοί κόπτονται για την Μακεδονία

Ελλάδα, καμένη γη

Θα μπορούσε αλήθεια να «περάσει» ένα επίσημο τέταρτο μνημόνιο μία νέα κυβέρνηση της ΝΔ, εάν υποθέσουμε πως θα είχε αυτοδυναμία στις εκλογές; Αυτός είναι μήπως ο στόχος των «δανειστών» ή ενδεχομένως της σημερινής κυβέρνησης, μέσω των προεκλογικών δώρων του Μαΐου και της ακύρωσης του φορολογικού ορίου, για να ναρκοθετήσει την επόμενη; Επιθυμούν οι Γερμανοί μία συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων για να ολοκληρώσουν τα σχέδια κατοχής της Ελλάδας;

Η Ρωσία και η Κίνα συμφωνούν το διμερές εμπόριο να γίνεται στα εθνικά τους νομίσματα κατά την συνάντηση του Putin και του Xi Jinping

Η Ρωσία και η Κίνα έκαναν ένα ακόμη βήμα μακριά από το δολάριο των ΗΠΑ, αφού οι δύο χώρες συμφώνησαν να αναπτύξουν διμερές εμπόριο με το Ρούβλι και το Γιουάν.

Ήταν μόνο μία από τις κύριες συμφωνίες που επιτεύχθηκαν από τους προέδρους των δύο χωρών, Βλάντιμιρ Πούτιν και χι Τζίνπινγκ, οι οποίοι πραγματοποίησαν συνομιλίες στη Μόσχα την Τετάρτη.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΝΟΣ «ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ» ΠΟΥ…ΕΚΛΕΙΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ

Το πιο γραφικό στοιχείο των τελευταίων δεκαετιών στις πολιτικές εξελίξεις, είναι η μοναδική σχεδόν σε όλη την Ευρώπη ύπαρξη αυτού του κόμματος, που μάλιστα παίρνει και ένα ποσοστό μόνιμα γύρω στο 5-6%. 

Είναι δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς αυτούς τους ανθρώπους που μιλούν μια γλώσσα των αρχών του εικοστού αιώνα, λες και έρχονται από άλλη εποχή και στην πραγματικότητα αποτελούν ένα ακόμα ισχυρό γρανάζι ενός μνημονιακού κατοχικού καθεστώτος. 

Α.Α.Δ.Ε. : Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

Ξέρετε καμιά άλλη χώρα στον κόσμο να έχει αναθέσει μια ιδιωτική εταιρεία, την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, την διαχείριση των εσόδων του κράτους; Δεν υπάρχει καμιά άλλη χώρα ούτε στην Ευρώπη, ούτε στον κόσμο όλο. Δεν υπήρξε ούτε καν την εποχή της αποικιοκρατίας. Ούτε αποικία δεν καταδέχθηκε να ανατεθεί η διαχείριση των εσόδων της σε ιδιωτική εταιρεία. Τυχαίο;

Κόλπο γκρόσο ΣΥΡΙΖΑ για να βγουν λάδι Τσίπρας – Κοτζιάς για τις Πρέσπες

Το άρθρο - κλειδί στον Ποινικό Κώδικα 

Ενα άρθρο «κλειδί» που απαλλάσσει από τις ευθύνες τους εμπλεκόμενους στη Συμφωνία των Πρεσπών, ζητά να καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο των αλλαγών του Ποινικού Κώδικα που συζητούνται στη Βουλή.

Πρόκειται για τα άρθρα 150 – 151 του Ποινικού Κώδικα, που όπως είπε ο Δημήτρης Καμμένος από το βήμα της Βουλής, συνδέεται με την Συμφωνία των Πρεσπών.

Αποκάλυψη-σοκ: Ο απόρρητος χάρτης των ΗΠΑ για την Κυπριακή ΑΟΖ – Τι σχεδίαζε ο Ομπάμα με τον Ερντογάν για την Α. Μεσόγειο

Στη δημοσιότητα βγήκε ένας αποκαλυπτικός χάρτης για την Α. Μεσόγειο, όπου δείχνει πως η προηγούμενη διοίκηση Ομπάμα, έκανε τα πάντα υπέρ της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Όλα αυτά άλλαξαν όμως με την διακυβέρνηση Τραμπ.

Ένα αποκαλυπτικό χάρτη του Υπουργείου Ενέργειας (Bureau of energy Resources) των ΗΠΑ όπου παρουσιάζει τα κοιτάσματα στην Ανατολική Μεσόγειο γύρω από την Κύπρο αλλά και τις υποδομές αξιοποίησής του έφερε χθες στην δημοσιότητα η ιστοσελίδα Μc Clatchy DC.