MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Φοβού τους Ευρωπαίους και δώρα φέροντες: Αντί να πουν ένα “αι σιχτίρ” στον Ερντογάν υποκύπτουν στους εκβιασμούς του…

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
 
Περίσσεψαν οι θετικές δηλώσεις των Ευρωπαίων ηγετών, αλλά από έργα δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα. Και έργο δεν είναι η αποστολή ενός γερμανικού ελικοπτέρου και κάποιων στρατιωτών στην Ελλάδα, που στο τέλος-τέλος θα παρακολουθούν τις ελληνικές αρχές αν …κάνουν καλή δουλειά στη διαχείριση της κρίσης. 

Έργο είναι οι κυρώσεις, ας πούμε, στην ισλαμική Τουρκία, που λίγο έλειψε να προκαλέσει μία τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή. Διότι κακά τα ψέματα. Είναι η ψυχραιμία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που βοήθησε να αποφευχθεί η αιματοχυσία. Όταν ο Ταγίπ Ερντογάν εισβάλλει στη χώρα σου χρησιμοποιώντας άμοιρους και καταστρεγμένους ανθρώπους, δεν είναι εύκολο να μην υπάρχουν θύματα. 

Θέση δίπλα στον Ερντογάν έσπευσε να πάρει η βρετανική κυβέρνηση: Αθλιότητες Λονδίνου και στη μετά-Brexit εποχή


Δεν μπορούσε να απουσιάζει δίπλα από τον ταγίπ Ερντογάν της κατοχικής Τουρκίας το Λονδίνο. Μεσούσης της τουρκικής επίθεσης κατά της Ελλάδος, της Κύπρου της Ευρώπης, στην Άγκυρα για να συναντήσει τον Ερντογάν και να δείξει τη στήριξη και την συμπαράστασή του, έσπευσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ.

Ο Βρετανός αξιωματούχος εξέφρασε τη στήριξή του στην Τουρκία σε ό,τι αφορά τη συριακή κρίση φορτώνοντας το νέο κύμα προσφύγων και τις κινήσεις μεταναστών στο καθεστώς Άσαντ και στη Ρωσία.

Στρατηγός Κωσταράκος: "Η εισβολή έχει αρχίσει στα σύνορα"

Ο στρατηγός Κωσταράκος αποτυπώνει την πραγματικότητα στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Την πραγματικότητα στα ελληνοτουρκικά σύνορα αποτυπώνει με ανάρτησή του ο Στρατηγός Κωσταράκος, τονίζοντας πως η Τουρκία βασίστηκε στα πρόσφατα επεισόδια στα νησιά και το "διχασμό" εντός της Ελλάδας για να προχωρήσει στις σημερινές υβριδικές επιχειρήσεις σε Έβρο και νησιά.

Με μια αιχμηρή ανάρτηση στα Social Media, o πρώην πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Μιχάλης Κωσταράκος, σημειώνει ότι η Τουρκία πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες μια εισβολή υβριδικής μορφής με την οποία εκτιμά θα δημιουργήσει πρόβλημα τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη και θα εξαναγκάσει την Αθήνα και τις Βρυξέλλες να υποκύψουν στις τουρκικές γεωπολιτικές και οικονομικές απαιτήσεις.