MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Ορκωμοσία Τ.Μπάιντεν: 25.000 στρατιωτικοί, αλεξίσφαιρα στους δημοσιογράφους και σημαιάκια αντί κόσμου

Υπό δρακόντεια μέτρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η αυριανή ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, στην Ουάσιγκτον, με τα ΜΜΕ να δωρίζουν στους δημοσιογράφους τον απαραίτητο εξοπλισμό που παραπέμπει σε εμπόλεμες ζώνες.


Για να είναι ασφαλές το προσωπικό τους, η διεύθυνση έδωσε αλεξίσφαιρα γιλέκα ακόμη και αντιασφυξιογόνες μάσκες για παν ενδεχόμενο, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN.

«Οι αίθουσες ειδήσεων όπως οι Los Angeles Times έχουν διανείμει προστατευτικό εξοπλισμό και έχουν εκπαιδεύσει το προσωπικό τους με σεμινάρια για την ασφάλειά τους. Μετά τις αιματηρές επιθέσεις την 6η Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο από ταραξίες- υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ που οδήγησαν στον θάνατο πέντε ατόμων, οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι πανέτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο», αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο.

Ηλ. Κουσκουβέλης : Οριοθέτηση της διαφοράς Διερευνητικών από τις Διαπραγματεύσεις με την Τουρκία

Το «άλλοθι» έναντι κυρώσεων . Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Ηλίας Κουσκουβέλης, μιλώντας στον 98.4 , τόνισε ότι οι διερευνητικές επαφές δεν είναι τίποτα περισσότερο από αυτό που εξ αρχής δηλώνεται: Διερευνητικές. Άρα , ότι και να ειπωθεί στη διάρκειά τους, είναι σα να μην ειπώθηκε, εφόσον οι συνομιλητές δε συμφωνήσουν επ’ αυτού. 
 
Με άλλα λόγια μπορεί να έχουν και μηδενικό αποτέλεσμα και να προκύψει ότι δεν υπάρχει καν αντικείμενο διερεύνησης. Αντίθετα οι διαπραγματεύσεις, τόσο σε σχέση με την ατζέντα των θεμάτων που περιλαμβάνουν, όσο και με την έναρξή τους ακόμα, είναι αφετηρία εξελίξεων. Και μηδενικό να είναι το αποτέλεσμα των συζητήσεων, δημιουργούν προηγούμενο. 
 

Η Συρία ξεμπροστιάζει την Τουρκία στον ΟΗΕ για τους μισθοφόρους-τρομοκράτες!

Η υποκρισία Αμερικανών και Ευρωπαίων σ΄ ότι έχει να κάνει με την Τουρκία, περισσεύει. Άπαντες γνωρίζουν τις επικίνδυνες “παρασπονδίες” του καθεστώτος Ερντογάν που αν αφορούσαν άλλη χώρα θα είχαν προκαλέσει μέχρι και απειλές χρήσης στρατιωτικής βίας. Στο όχι και πολύ μακρινό παρελθόν χώρες διαλύθηκαν με έωλες κατηγορίες…


Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Συρίας στον ΟΗΕ με επιστολή του ξεμπροστιάζει το καθεστώς Ερντογάν, αναφέροντας τις “προσλήψεις” παραστρατιωτικών που κάνουν οι Τούρκοι εντός του συριακού εδάφους. Παραστρατιωτικοί που στη συνέχεια μεταφέρονται στη Λιβύη κυρίως, αλλά και όπου οι Τούρκοι χρειάζονται.