MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 30 Ιουλίου 2023

Οι φωτιές και «η βία στη Δημοκρατία»! Μπορεί το κράτος να απαγορεύει στους πολίτες την προστασία των περιουσιών τους;

ΒΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 
Γράφει ο
Κουμπάκης Βασίλης
 
Τις τελευταίες ημέρες, στις καθιερωμένες για τη θερινή περίοδο δασικές πυρκαγιές, η χώρα έγινε μάρτυρας σε εικόνες από τις οποίες διαπιστώνεται ότι η αστυνομική δράση πέρασε σε άλλο επίπεδο, αναβαθμίστηκε. Στους τηλεοπτικούς δέκτες φάνηκε η δράση της αστυνομίας (που υπάγεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) ενάντια σε πολίτες που ήθελαν να πάνε στα σπίτια τους, σε περιοχή με ενδεχόμενη ή σε εξέλιξη πυρκαγιά. Στο αστικό δημοκρατικό σύστημα που υποτίθεται ότι ζούμε, η ατομική περιουσία του πολίτη, θεωρείται ύψιστη αξία και σύμφωνα με το σύνταγμα και την ισχύουσα νομοθεσία δεν δύναται η απαγόρευση πρόσβαση στην περιουσία του. Τα θερινά συμβάντα (οι πυρκαγιές) δεν είναι εξακριβωμένο εάν είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας (διαχρονική και διακομματική) των αρμοδίων ή προκαλούνται ως ενδιαφέρουσες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Παρακολουθώ το θέμα επί 40 χρόνια και είναι σίγουρο ότι κάθε χρόνο και χειρότερα, διαγράφοντας την καταστροφική πορεία των δασών που άφησαν κληρονομιά οι πρόγονοί μας.
 

ΚΟΣΜΟΣ Πρωτοφανής επίθεση του Fox κατά του Σβαμπ και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ

Πολλά έχουν ακουστεί για το περιβόητο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και τον Κλάους Σβαμπ, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι η πρώτη φορά όμως που σε μεγάλο ειδησεογραφικό μέσω των ΗΠΑ, ακούγεται τέτοια ανάλυση που αποτελεί «δριμύ κατηγορώ» κατά του WEF.

Ο καλεσμένος του Fox News Νεντ Ράιαν αμφισβήτησε την ατζέντα «Great Reset» του WEF, σε μόλις ένα λεπτό, χρησιμοποιώντας βαρυτατους χαρακτηρισμούς: