MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Σ. Καλεντερίδης : Αναγκαία η στρατηγική αποτροπής , έρχεται εθνική ταπείνωση αν δεν αλλάξουμε

Καταγγελία σοκ : « Βγάζουμε τα μάτια μας με το ελευθέρας στον εναέριο χώρο μας μεταξύ Τουρκίας και Τρίπολης» 

Ο γεωπολιτικός αναλυτής και επικεφαλής του «Ινφογνώμων» Σάββας Καλεντερίδης, μιλώντας στον 98.4 υποστήριξε ότι η Ελλάδα χωρίς στρατηγική βάθους παρακολουθεί και πάλι την Τουρκία που μετά την συμφωνία με την Τρίπολη της Λιβύης , έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων από το Αιγαίο μέχρι νότια της Κρήτης, να δημιουργήσει θέμα προς τετελεσμένο υποχρεώνοντας μας τότε να στρατιωτικοποιήσουμε την κατάσταση. Η Τουρκία σπεύδει να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό φοβούμενη ότι η κυβέρνηση της Τρίπολης θα πέσει σε λίγες εβδομάδες. 

Συνέντευξη Ν. Λυγερού με τον Β. Μωϋσή, Radio North 98.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού με τον Β. Μωϋσή, Radio North 98.

11 Δεκεμβρίου 2019

Με θέμα : Γεωπολιτικά, Εξελίξεις, Τουρκία, Λιβύη

Αυξήθηκαν 4,6% οι πωλήσεις όπλων παγκοσμίως – Πέντε αμερικανικές εταιρείες στην πρώτη 10άδα

 
Οι πωλήσεις όπλων και στρατιωτικών υπηρεσιών από τις 100 μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου (εκτός αυτές της Κίνας), διαμορφώθηκαν στα 420 δισ. δολάρια το 2018, παρουσιάζοντας αύξηση 4,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αυτό αποκαλύπτουν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το Stockholm international Peace Research Institute.

Τα νέα στοιχεία από την βάση δεδομένων της βιομηχανίας όπλων του SIPRI δείχνουν ότι οι πωλήσεις όπλων και στρατιωτικών υπηρεσιών από επιχειρήσεις που βρίσκονται στη λίστα των Τορ 100, έχουν αυξηθεί κατά 47% από το 2002 (το έτος από το οποίο είναι διαθέσιμα τα πρώτα στοιχεία). Η βάση δεδομένων δεν περιλαμβάνει κινεζικές επιχειρήσεις εξαιτίας της απουσίας αξιόπιστων δεδομένων.

Παρά τις αμερικανικές κυρώσεις ο Τσαβούσογλου ποντάρει στις επαφές με Τραμπ

Γράφει ο Αλέξανδρος Νίκλαν

Επειδή τα Ελληνικά ΜΜΕ για κάποιο λόγο δεν εμφανίζουν τις ειδήσεις ως έχουν αλλά εστιάζουν στους τίτλους. Παρακάτω είναι αυτούσιος ο διάλογος του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου μετά την ψήφιση κυρώσεων κατά της Τουρκίας από την Αμερικανική Γερουσία.

Δημοσιογράφος: Εάν το Κογκρέσο των ΗΠΑ εγκρίνει κυρώσεις κατά της Τουρκίας, θα αναθεωρήσει η Τουρκία το ζήτημα του καθεστώτος της αεροπορικής βάσης Incirlik;

Αποκάλυψη Καμμένου: «Οι Ρώσοι μας είχαν δώσει εγγυήσεις για τη μη κατάληψη ελληνικού νησιού» – «Προετοιμάζαμε τη χώρα για πόλεμο»

«Η Τουρκία δεν κάνει τίποτα τυχαία» τόνισε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Για την προετοιμασία της χώρας για όλα τα ενδεχόμενα μίλησε ο Πάνος Καμμένος σε επιστημονική ημερίδα του ΙΓΜΕΑ, αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις.

Ο Υουργός μάλιστα έριξε ρουκέτα, καθώς αποκάλυψε κάτι που δεν ήταν γνωστό.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας επιτέθηκε κατά της Εκκλησίας της Ελλάδας και προσωπικά του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, κατηγορώντας τον για την αναγνώριση της παράνομης ουκρανικής Εκκλησίας, παρότι ο ίδιος τον είχε προειδοποιήσει προσωπικά, όπως ανέφερε.