MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023

Γ. Ρωμανός: «H Ελλάδα έχει αγοράσει 80 εκατ. δόσεις εμβολίων – Κάναμε τα 20 εκατ. και όλα τα υπόλοιπα ακόμα και αν δεν τα κάνουμε, θα τα πληρώσουμε»

Σε απίστευτες αποκαλύψεις προχώρησε ο ιστορικός αναλυτής – συγγραφέας Γιώργος Ρωμανός, ο οποίος παράλληλα έχει σπουδάσει ιατρική.
 
«Είχα πει από την πρώτη στιγμή ότι θα έπρεπε να έχουν γίνει (δηλ. Φεβρουάριο- Απρίλιο 2020) μελέτες ολοκληρωμένες. Δεν έγινε τίποτα. Δεν είναι ζήτημα επιστημονικής συμβολής (…) Εγώ θα το αντιμετωπίσω ως πολιτικό γεγονός. Από τη στιγμή που η ιατρική άρχισε να εξασκείται από πολιτικά όργανα, έπαψε η πράξη αυτή να είναι ιατρική. Δε μπορεί να σου λέει ο πολιτικός πως να κάνεις ιατρική» ανέφερε αρχικά ο κ. Ρωμανός στη συνέντευξή του στον Focus FM και τον Στέφανο Δαμιανίδη.
 

Πόσα νησιά κατέχει καταχρηστικά η Τουρκία

Η Τουρκία δεν δικαιούται να αμφισβητεί την κυριαρχία κανενός νησιού, πόσο μάλλον όταν κατέχει καταχρηστικά 17 νησιά στο Αιγαίο, όπως θα δούμε πιο κάτω. Ακριβώς δύο χρόνια πριν, με αφορμή την τότε 25η επέτειο των γεγονότων στα Ίμια, ο απόστρατος ναύαρχος Τζεμ Γκιουρντενίζ και θεωρητικός της “Γαλάζιας Πατρίδας”, μη αποδεχόμενος τη διάλυση της Οθωμανικής Aυτοκρατορίας και απαρνούμενος τις συνέπειες και το τίμημα των λανθασμένων επιλογών που η χώρα του έκανε στον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε αναφέρει επί λέξει πως:
 
«Τα Ίμια ήταν η αρχή. Υπάρχουν 153 νησιά, νησίδες και βραχονησίδες το καθεστώς των οποίων δεν έχει διευκρινιστεί. Αναπόφευκτα το θέμα αυτό θα εισέλθει στην τελική του φάση. Η Ελλάδα θα αναγκαστεί στο τέλος να παραδεχθεί ότι ανήκουν στην Τουρκία. Ελπίζω η παραχώρηση αυτή να γίνει μέσω της νομικής οδού και διμερών συμφωνιών». 
 

Το Politico «ισοπεδώνει» τον Μητσοτάκη!

Όσα ανέφερε για τον πρωθυπουργό και την... «κληρονομιά» του σε άρθρο
 
Ένα «πορτρέτο» του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αρέσει στο ίδιο, αλλά λέει την αλήθεια πέρα για πέρα «ζωγράφισε» το Politico. 
 
Σε αυτό γίνεται λόγος για μέρος της «κληρονομιάς» που «κουβαλά» ο πρωθυπουργός και περιλαμβάνει πολλά όπως παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, “στραγγαλισμός” του Τύπου, σκάνδαλα παρακολουθήσεων, τη κριτική στη Ρωσία και την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία.