MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

Καθηγητής Ιωαννίδης: «Η Ελλάδα θα είναι ουραγός στην έξοδο από την πανδημία»

«Η πανδημία έχει λήξει. Έχει λήξει η πανδημική της φάση. Είμαστε στην ενδημική φάση» - «Η Ελλάδα θα ταλαιπωρηθεί ακόμα για αρκετούς μήνες»

Ξεκάθαρος και κατανοητός για το που βρισκόμαστε με την επικράτηση της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού και τι σημαίνει αυτό για τον πλανήτη, ήταν ο επιδημιολόγος και καθηγητής της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ Ιωάννης Ιωαννίδης, ο οποίος είπε εξαιρετικά ενδιαφέροντα πράγματα και για την Ελλάδα, αλλά και για θέματα όπως η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, τα lockdown και τα σκληρά μέτρα που επανέρχονται, αλλά και την περιβόητη ανοσία της αγέλης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του κυπριακού Σίγμα, ο κ.Ιωαννίδης εξήρε τη διαχείριση της Κύπρου, η οποία, όπως είπε, μαζί με τις περισσότερες χώρες έχει μεταφερθεί από την πανδημική φάση στην ενδημική, ενώ σχολίασε πως «η πανδημία έχει λήξει. Έχει λήξει η πανδημική της φάση. Είμαστε στην ενδημική φάση. Η Όμικρον με βάσει ότι βλέπουμε τώρα, φαίνεται ότι είναι ένα ενδημικό κύμα για πολλές χώρες».

Με ένα πατσαβουρόχαρτο τράβηξαν το χαλί κάτω από τα πόδια Ελλάδας και Κύπρου

Όχι… Δεν πρόκειται για λάθος κίνηση των Αμερικανών,
όπως σκόπιμα σπεύδουν να διαδώσουν όσοι φροντίζουν να εξασφαλίσουν πίστωση χρόνου στην κυβέρνηση, διευκολύνοντας την προσπάθειά της να διαχειριστεί επικοινωνιακά την κατάρρευση του φαιδρού διπλωματικού της αφηγήματος, αλλά κι εκείνοι που επιδιώκουν να συντηρήσουν ένα περιβάλλον τεχνητής ασάφειας και ψευδαισθήσεων για τις πραγματικές Αμερικανικές προθέσεις απέναντι στην χώρα μας…


Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Η απόφαση των ΗΠΑ να αποδομήσουν πλήρως το έτσι κι αλλιώς υπερτιμημένο αφήγημα του EastΜed, είναι μια συνειδητή επιλογή και είναι απολύτως εναρμονισμένη με τον οπορτουνιστικό τακτικισμό στον οποίο καταφεύγει η πολλαπλά «τσαλακωμένη» υπερδύναμη, προκειμένου να διαχειριστεί στοιχειωδώς την περιφερειακή της ατζέντα. Είναι λοιπόν φανερό ότι, η επίκληση των αιτιάσεων που σχετίζονται με το κακό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και την αμφίβολη οικονομική βιωσιμότητα του συγκεκριμένου προγράμματος, είναι εντελώς προσχηματική και ως τέτοια δεν μπορεί να «χρυσώσει το χάπι». Οι Αμερικανοί άλλωστε, κλείνοντας ευθέως το μάτι στην δήθεν «απομονωμένη» Τουρκία, δηλώνουν χωρίς περιστροφές αλλά και χωρίς να μασάνε τα λόγια τους, ότι εκλαμβάνουν το πρόγραμμα EastMed ως αιτία που προκαλεί εντάσεις και τροφοδοτεί την αποσταθεροποίηση της Ανατολικής Μεσογείου.

Γιάννης Μάζης: Εκτόξευση ωμών απειλών από τον Χουλουσί Ακάρ εναντίον της χώρας μας

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις, με τον Χουλουσί Ακάρ να χτυπάει ξανά. Πριν από λίγες μέρες είχε παρομοιάσει την Ελλάδα με λύκο που φοράει προβιά αρνιού και την είχε κατηγορήσει πως κάνει το θύμα, ενώ χθες απείλησε ευθέως την Ελλάδα για τα 12 μίλια.


Συγκεκριμένα, ο Χουλουσί Ακάρ, κάλεσε την Ελλάδα να «μην κάνει μια λάθος υπολογισμένη κίνηση» αυξάνοντας τα χωρικά της ύδατα από τα έξι στα δώδεκα ναυτικά μίλια στο Αιγαίο ενώ στη συνέχεια μίλησε για επιθυμία της τουρκικής κυβέρνησης προς τη χώρα μας να επιλύσει όλες τις διαφορές μέσω ειρηνικού διαλόγου. Ο καθηγητής Γεωπολιτικής Γιάννης Μάζης τόνισε πως ο Χουλουσί Ακάρ εκμεταλλεύεται τη συγκυρία του Καζακστάν και τον ρόλο της Τουρκίας προκειμένουν να προβεί σε εκτόξευση ωμών απειλών.

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ - Όλη η αλήθεια για την εξέγερση

Σάββας Καλεντερίδης: Όλη η αλήθεια για την εξέγερση στο Καζακστάν! Η επέμβαση της Ρωσίας και ο ρόλος της Τουρκίας.


Την κατάσταση στο Καζακστάν όπου ξέσπασαν αναταραχές εξαιτίας της ανόδου της τιμής του LNG, σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης.