MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Επικίνδυνες εξελίξεις

Ειδικά όσον αφορά την Ελλάδα, με το δημόσιο χρέος σύντομα στο 210% του ΑΕΠ, με το κόκκινο ιδιωτικό στη στρατόσφαιρα και με ένα αποτυχημένο οικονομικό μοντέλο που όχι μόνο δεν το άλλαξαν οι κυβερνήσεις της, αλλά το επιδείνωσαν, οι προβλέψεις είναι εφιαλτικές – κυρίως για τη μεσαία και κατώτερη εισοδηματική τάξη. Δυστυχώς δε η κυβέρνηση, κρίνοντας (α) από την παταγώδη αποτυχία της στο μεταναστευτικό – αύξηση 300% των παράνομων μεταναστευτικών ροών το δεύτερο εξάμηνο του 2019, (β) από τα εθνικά – κλιμάκωση των διεκδικήσεων της Τουρκίας, καθώς επίσης των εισβολών της στον εναέριο και θαλάσσιο εθνικό μας χώρο και (γ) από την οικονομία, με τη μείωση του ρυθμού ανάπτυξης στο τέταρτο τρίμηνο του 2019 στο 1% από 2,3% προηγουμένως, καθώς επίσης με την καταστροφική διαχείριση του COVID-19 όπου, αντί να στηρίξει την εγχώρια παραγωγή στηρίζει την κατανάλωση, με συνέπεια την εκτόξευση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών μαζί με το έλλειμμα του προϋπολογισμού, είναι ανίκανη να τα καταφέρει – παρά το ότι έχει επιταχύνει το ξεπούλημα των πάντων δηλώνοντας παράλληλα την πλήρη υποταγή της στη Γερμανία. Έχει δε την παιδαριώδη εντύπωση πως αρκεί η υπογραφή νομοσχεδίων για να βγει η Ελλάδα από το αδιέξοδο – οπότε το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι η απόδραση της μέσω πρόωρων εκλογών. Όπως δηλαδή ο προκάτοχος της, ο Κ. Καραμανλής, ο οποίος πυροδότησε με την τότε στάση του τη χρεοκοπία της πατρίδας μας – στην οποία βέβαια συνέβαλλαν όλοι οι επόμενοι και ειδικά οι εθνοκτόνοι.

Όλες οι πληρωμένες από την κυβέρνηση και φίλους της δημοσκοπήσεις απέχουν πολύ της πραγματικότητας. Ήδη η συντριπτική πλειοψηφία του λαού αισθάνεται τις συνέπειες των ακραίων μέτρων του lockdown και φοβάται ότι ο (υ)ιός Μητσοτάκης οδηγεί τη χώρα σε νέους επαχθείς δανεισμούς, μνημόνια και υποχωρήσεις, όπως και σε ταπεινωτικές συμφωνίες με την Τουρκία. 

Εκατομμύρια Έλληνες έχουν καταλάβει την ανεργία και την πείνα που έφερε ο made in Microsoft σημερινός πρωθυπουργός και διαισθάνονται πόσο υπάκουος είναι στο Βερολίνο και πόσο εύκολα «κρυολογεί», όταν βήχει ο Ερντογάν στον Παλάτι του στην Άγκυρα. 

Τα τουρκόφιλα ΣΚΑΙ και ΣΤΑΡ

Οι Τούρκοι είναι ένας απολίτιστος λαός – ιστορικά η χειρότερη από τις φυλές της Μογγολίας. Πρόσφατα δε κακοποίησαν την Αγία Σοφία, λόγω του αιώνιου μίσους τους εναντίον των Ελλήνων – του συμπλέγματος κατωτερότητας καλύτερα που έχουν απέναντι στη χώρα μας, το οποίο δεν πρόκειται να αποβάλλουν ποτέ. Όσον αφορά τη συμπεριφορά τους στους ελάχιστους Έλληνες που μένουν ακόμη στην Ίμβρο και στην Τένεδο, είναι ένα ακόμη δείγμα της βάρβαρης καταγωγής τους. Όταν βέβαια ακούει κανείς από πολιτικούς να προωθούν τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, όπως από την αδελφή του ΠΘ, αντιλαμβάνεται πως υπάρχουν ανθέλληνες ακόμη και στη χώρα μας – κάτι που ισχύει επί πλέον για τους τηλεοπτικούς σταθμούς που προβάλουν τουρκικές σειρές, απλά και μόνο για να εισπράττουν τα χρήματα που μοιράζουν οι Τούρκοι για τη χειραγώγηση των άλλων λαών. Ευτυχώς όμως οι Έλληνες αντιστέκονται στον πόλεμο που διεξάγεται εναντίον τους – μεταξύ άλλων με τη χρήση των παράνομων μεταναστών, ως όπλο εισβολής ή με τους ιδιοκτήτες καναλιών που δεν διστάζουν να «προδώσουν» την πατρίδα τους, για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων.