MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

«Τα Ελληνοτουρκικά στη Γεωπολιτική σκακιέρα της Μεσογείου»

‼ Οι Τουρκικές προκλήσεις, οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι Γεωπολιτικές Μεταβλητές σε Μεσόγειο και Ευρασία, ο ρόλος της Ε.Ε. του ΝΑΤΟ και των μεγάλων παικτών ισχύος.

‼ Η «Μυστική Διπλωματία», οι επιδιώξεις της Γερμανίας , ο Γαλλικός παράγοντας και οι επιδιώξεις ΗΠΑ- Ρωσίας από τον Καύκασο έως την Λιβύη.

‼ Ο Γεωπολιτικός και όχι μόνο συμβολισμός της μετατροπής σε τζαμί, της Αγίας Σοφίας

‼ Οι κρυφές και φανερές επιδιώξεις στην Ελληνοτουρκική διελκυστίνδα

‼ Οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ , το Κυπριακό και η εσωτερική συζήτηση για την βάση εκκίνησης μίας Εθνικής Στρατηγικής Στο στούντιο των «Αντιθέσεων» , κεντρικός καλεσμένος ο Γεωπολιτικός Αναλυτής και επικεφαλής του «Ινφογνώμων» Σάββας Καλεντερίδης . Στην εκπομπή παρεμβαίνουν : 

Νεοοθωμανισμός ή ενός Ερντογάν αρχή

«Η δημοκρατία είναι σαν το τραμ. Το οδηγείς στη στάση που θέλεις και μετά απλά κατεβαίνεις». Αυτή η δήλωση ανήκει στον Ταγίπ Ερντογάν, όταν τελούσε δήμαρχος Κωνσταντινούπολης προ εικοσαετίας. Καταδεικνύει τη συνειδητή στρατηγική που σφυρηλάτησε τεχνηέντως, εργαλειοποιώντας τους δημοκρατικούς θεσμούς, με στόχο την αναβίωση του νεοθωμανισμού και την ισλαμοποίηση της σύγχρονης Τουρκίας. Θύμα της συγκεκριμένης εργαλειοποίησης είναι η ίδια η δημοκρατία στην Τουρκία, καθώς ο Ερντογάν έχει προ πολλού κατέβει από το "δημοκρατικό τραμ". 

Η φίμωση του Τύπου και των δημοσιογράφων, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με την σύλληψη, φυλάκιση και τη δήμευση περιουσιών, χιλιάδων φερόμενων υποστηρικτών του κινήματος Νουρτζού του ιμάμη Γκιουλέν, αντιφρονούντων, ακόμα και βουλευτών που ανήκουν σε αντιπολιτευόμενα πολιτικά κόμματα, συνθέτουν το παζλ της αυταρχικής τουρκοϊσλαμικής διακυβέρνησης.

Μα γιατί ο...αέρας ευνοεί πάντα την Τουρκία απέναντι στους Ελληνες;

( John.k - Δέν είναι ένας απλός αέρας .... είναι ο "στρατηγός άνεμος"..... ) 


Από όλα τα στοιχεία της φύσης, φαίνεται ότι ο αέρας είναι το πιο εχθρικό απέναντι μας. Όλα από τον «αέρα» τα παθαίνουμε και η μόνη φορά που ήταν μαζί μας ήταν στα 1940, όταν φύσαγε στα χείλη μας που φώναζαν το όνομα του.

Να θυμηθούμε ότι ήταν ο «αέρας» που παρέσυρε την ελληνική σημαία από τα Ίμια το 1996. Ο «αέρας» ήταν επίσης αυτός που έσπρωξε την τουρκική ακταιωρό να εμβολίσει το ελληνικό σκάφος του Λιμενικού. Ήταν πάλι ο «αέρας» που παρέσυρε το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Ουρούτς Ρέϊς» για θαλάσσιες έρευνες μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα κάτω από την Κρήτη στις αρχές του 2020.

Ολλανδία, το νούμερο ένα πλυντήριο χρήματος της ΕΕ

Η χώρα κατατάσσεται διεθνώς στην τέταρτη θέση, όσον αφορά την αποφυγή φόρων – ενώ η δήλωση της να παρέχει μόλις 1 δις € στο Ταμείο Ανασυγκρότησης της ΕΕ, όταν κλέβει κάθε χρόνο μόνο από τους εταίρους της 10 δις €, τεκμηριώνει το πόσο βρώμικη χώρα είναι. Εκτός αυτού, μαζί με τη Γερμανία, είναι οι δύο χώρες με τα μεγαλύτερα πλεονάσματα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών ετησίως – υπενθυμίζοντας πως τα πλεονάσματα της μίας χώρας είναι ελλείμματα των άλλων.

Επικαιρότητα

Η Ολλανδία, η χώρα που «μπλοκάρει» το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, είναι μακράν ο μεγαλύτερος «κλέφτης» της ηπείρου μας – σύμφωνα με μία σχετικά πρόσφατη έκθεση του «Δικτύου Φορολογικής Δικαιοσύνης», κατά την οποία οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ χάνουν πάνω από 10 δις € φόρους ετησίως (πηγή). Οι μεγαλύτεροι χαμένοι είναι οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου – όπως η Γαλλία με απώλειες 2,7 δις €, η Ιταλία με 1,5 δις € ετησίως και η Ισπανία με 1 δις €. Μόνο από τις Η.Π.Α. έχουν μεταφερθεί 44 δις $ το 2017, τα οποία φορολογήθηκαν από την Ολλανδία με συντελεστή κάτω του 5% – επεξηγώντας τον τρόπο, με τον οποίο πλουτίζει η χώρα εις βάρος των άλλων.