MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

«Τα Ελληνοτουρκικά στη Γεωπολιτική σκακιέρα της Μεσογείου»

‼ Οι Τουρκικές προκλήσεις, οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι Γεωπολιτικές Μεταβλητές σε Μεσόγειο και Ευρασία, ο ρόλος της Ε.Ε. του ΝΑΤΟ και των μεγάλων παικτών ισχύος.

‼ Η «Μυστική Διπλωματία», οι επιδιώξεις της Γερμανίας , ο Γαλλικός παράγοντας και οι επιδιώξεις ΗΠΑ- Ρωσίας από τον Καύκασο έως την Λιβύη.

‼ Ο Γεωπολιτικός και όχι μόνο συμβολισμός της μετατροπής σε τζαμί, της Αγίας Σοφίας

‼ Οι κρυφές και φανερές επιδιώξεις στην Ελληνοτουρκική διελκυστίνδα

‼ Οι εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ , το Κυπριακό και η εσωτερική συζήτηση για την βάση εκκίνησης μίας Εθνικής Στρατηγικής Στο στούντιο των «Αντιθέσεων» , κεντρικός καλεσμένος ο Γεωπολιτικός Αναλυτής και επικεφαλής του «Ινφογνώμων» Σάββας Καλεντερίδης . Στην εκπομπή παρεμβαίνουν : 


⏺ Ο Ομότιμος Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης 

⏺ Ο συντάκτης και αναλυτής στην Εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου , συγγραφέας –ερευνητής , Κώστας Βενιζέλος

⏺ Ο Νομικός – Οθωμανολόγος Δημήτρης Σταθακόπουλος Και οι Βασίλης Λύκος Διδάκτορας Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Τηλέμαχος Μουδατσάκης Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης / Συγγραφέας - Σκηνοθέτης

Πηγή : https://www.youtube.com/watch?v=oOQeADn1-7Y
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου