MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Gold Switzerland: Σκεφτείτε το αδιανόητο, το δολάριο αργά αλλά σταθερά πεθαίνει - Οι ΗΠΑ χάνουν τη Σαουδική Αραβία

Καθ' όλη τη διάρκεια του 2022 και του 2023, η Gold Switzerland προειδοποιούσε για τον «ελάχιστο σεβασμό» που τρέφει πλέον η Σαουδική Αραβία στις ΗΠΑ…  

Από την πρώτη ημέρα οπλοποίησης του κατά μιας μεγάλης δύναμης όπως είναι η Ρωσία, κατέστη παραπάνω από προφανές πως το αμερικανικό νόμισμα θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα προς την κατάρρευσή του.
 
Πλέον, βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής ενώ η αποδολαριοποίηση τείνει να εξελιχθεί σε τάση.
 

Κ.Σκρέκας: «Δεν φταίω εγώ για την ακρίβεια αλλά η κυβέρνηση»!

Η Ελλάδα έχει την τέταρτη μεγαλύτερη ακρίβεια στα τρόφιμα στην ΕΕ των 27!

Σε μία αδιανόητη δήλωση προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Κ.Σκρέκας, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι, ο οποίος αφού περιέγραψε τον εαυτό του ως «υπουργό που πολεμάει την ακρίβεια» είπε ότι «δεν είναι θέμα υπουργού, είναι θέμα κυβέρνησης»!
 
Με λίγα λόγια «κάρφωσε» ως αποκλειστικό υπεύθυνο για την ακρίβεια τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη, ο οποίος είναι και αυτός που καθορίζει την πολιτική της κυβέρνησης και γενικότερα όλες τις δημόσιες πολιτικές.